SPLETNA TRGOVINA TRGOVINA

Dimenzija Klarnica 2018 oranžno vino

Vsi produkti
Video

Dimenzija Klarnica 2018 oranžno vino

Srednje intenzivne zlato rumene barve z zelenkastimi odtenki. Na vonj spomni na sočno rumeno sadje, akacijo, medenjake. V ustih je suha s čudovitim karakterjem po hruški, akaciji.

Blagovna znamka: MANSUS - MAKOVEC
23,72 EUR
DODAJ V
Makovčevi imajo vinograde v Brjah, visoko nad dolino, na gričih med Vipavo in Branico. Klarnica obsega manjši del njihovih vinogradov, jim pa njeno grozdje pomeni velik izziv. Pridelku z dva tisoč trt iz 30 let starega vinograda namenjajo kar štiri vloge. Uporabljajo ga za penino in za tri mirna vina: »običajno« klarnico z le nekoliko daljšo maceracijo, oranžno vino s 30-dnevno maceracijo in predikat, ki dosega status suhega jagodnega izbora. Vsa vina tržijo pod blagovno znamko Mansus; tako so se v srednjem veku imenovale posamezne posesti – skupaj jih je bilo osem, ki so pomenile zametek naselja Brje.

Mansusova klarnica dimenzije ostane mesec dni v stiku s kožicami. Vrenje poteka spontano, po stari vipavski navadi dolgih maceracij brez nadzorovanja temperatur, le posoda je sodobnejša, iz nerjavnega jekla. Nadaljnje zorenje poteka v sodih, ki jih je iz Makovčevih debel akacije (robinije) naredilo sodarstvo Kuzma. Vino ima barvo starega zlata z rdečimi odtenki, številne solzice ali srage napovedujejo visoke ekstrakte. Vonj je saden, po zelo zrelih marelicah, meloni, jagodah.

V ustih se izrazi njegova toplina, lepo ravnovesje med kislino in alkoholi podčrtujejo zreli tanini, pookus krasijo medene note. Po degustaciji smo si jo privoščili ob skledi zimske solate s krompirjem in ocvirki: enkratno! Pomladi bi klarnico dimenzije priporočal k frtaljam z divjimi poganjki (šparglji, bljuščem, hmeljem …), poleti k sardinam na žaru, jeseni k bučnim njokom z žajbljevim maslom, pozimi h kolinam ...

Vsebuje sulfit.
Država porekla:
Slovenija
Regija:
Vipavska dolina
Barva:
Oranžno
Količina:
0,75 l
Sorta:
Klarnica
Struktura:
mirno macerirano vino
Sladkorna stopnja:
Suho
Letnik:
2018
Alkoholna stopnja:
13 %
Podrobnosti izdelka

PODROBNOSTI IZDELKA

Slovenija
Vipavska dolina
Oranžno
0,75 l
Klarnica
mirno macerirano vino
Suho
2018
13 %

Priljubljeni

Starostna omejitev

Vsebina spletne strani je zaradi ponudbe
alkoholnih pijač namenjena polnoletnim osebam.

KATALOGI