Dogodki

Modri – Les noirs, Festival & Master class modrih pinotov

TILIA Estate, ki je z leti napisala že mnogo zgodb modrih pinotov – in se celo poimenovala Hiša pinotov – vas vabi na prvi festival in master class v Sloveniji in v JV Evropi v čast tej sorti - Modri - Les noirs, 20. – 21. oktober, Kendov dvorec – in razkrili vam bomo skrivnost.
 
Malo je pridelovalcev v Sloveniji, ki jim modri pinot predstavlja izziv in strast in malo je vin te sorte, ki so v koraku z najboljšimi. V čast nam je, da nam je uspelo združiti najboljše in najbolj prepoznavne slovenske pridelovalce s priznanimi vinarji iz JV Evrope. 
 
Z namenom povečati prepoznavnost sorte ter predstaviti izvirnosti pridelave v Sloveniji, se bo festival odvijal v dveh delih. V soboto, 20. oktobra se ob 17.00 začenja Master class, ki ga bosta vodila priznani britanski vinski strokovnjak Quentin Sadler in Matjaž Lemut, TILIA Estate – Hiša Pinotov. Udeleženci bodo spoznali matično vinorodno deželo Burgundijo in prisotnost sorte v Sloveniji. Več kot 15 vinarjev bo ob izbranem modrem pinotu razkrilo ustvarjalne poti in skrivnosti, ki so njihovo vino naredile edinstveno. Večer se zaključi s slavnostno večerjo, ki jo bodo pripravii Chefi Kendovega dvorca, Relais & Châteaux. Festivalska nedelja, 21. oktober, ki se pričenja ob 12.00 in traja do 19.00, bo namenjena okušanju modrih pinotov domačih in tujih vinskih kleti, debatam z vinarji ter mini master classoma pod taktriko Q. Sadlerja. V kuhinji Kendovega dvorca bodo pripravili žlikrofe - po preizkušenem starodavnem receptu, iz svežih sestavin, ki jih ponuja bližnja okolica.
 
Vabimo vas, da se pridužite izbrani družbi vinskih strokovnjakov in ljubiteljev, mednarodnih novinarjev in vinarjev ter postante del prvega master classa in festivala Modri – Les Noirs, ki ima ambicijo, da postane tradicionalen.

Veselimo se vaše udeležbe!
 
 
 
 
Dodatne informacije:
TILIA Estate – Hiša pinotov
Potoče 41, 5263 Dobravlje
T: +386 (0)5 364 66 84
M: +386 (0)31 399 748
E:
Prijave na dogodek in nočitve:
Hotel Kendov dvorec,
Na Griču 2, 5281 Spodnja Idrija
T: 05 37 25 100
E: 
Udeleženci imajo možnost prenočiti, in sicer bodisi na Kendovem dvorcu (soba za dve osebi z zajtrkom 120 eur) ali v Hotelu Jožef (soba za dve osebi z zajtrkom 110 eur). Strošek nastanitve ni vključen v vstopnico.
 
Cena vstopnic:
Sobota, 20. oktober: 70 EUR
Cena vstopnice vključuje Master class z večerjo. Zaradi omejenega števila mest je potrebna predhodna rezervacija.
Nedelja, 21. oktober: 30 EUR
 
Organizatorji:
TILIA Estate – Hiša pinotov, Kendov dvorec, Kofein Dizajn
 
Vinarji na Modrem – Les Noirs:
Pasji rep; Vina Saksida; Tilia Estate; Vina Benčina; Posestvo Burja; Jakončič Carolina; Vina Simčič - Marjan Simčič; Vina Ščurek; Vinarstvo Kristančič; Vina KlenArt; Vina DVERI-PAX; Vino Kupljen, Jeruzalem – Svetinje; Šember vina; Vinarija Tomac; Vinarija Korak; Vinarija Kovačević.


 

Priljubljeni

Starostna omejitev

Vsebina spletne strani je zaradi ponudbe
alkoholnih pijač namenjena polnoletnim osebam.

KATALOGI