Dogodki

Tradicionalni 6. FESTVINA

(Brdo pri Kranju, 15. 9. 2015) Včeraj, 14. Septembra 2015, se je v Kongresnem centru na Brdu pri Kranju odvijal že 6. Festvina. Prireditev, ki jo podjetje Koželj – Hiša dobrih vin organizira vsako drugo leto, je slabemu vremenu navkljub obiskalo več kot 1500 obiskovalcev, ki so lahko izbirali med 706 vzorci vin. Letošnji dogodek je na enem mestu združil 71 slovenskih in tujih vinarjev, ki so se predstavili s svojimi najbolj prodajanimi vini ter novostmi. Največji tovrstni vrhunski  vinski dogodek pri nas je bil za obiskovalce ponovno brezplačen. Ljubitelji vina so na enem mestu spoznavali najboljša slovenska vina in najuspešnejše slovenske vinarje. Vrhunskim vinarjem z najodličnejšimi vini se je na idilični lokaciji pridružila tudi odlična kulinarična ponudba. Letos je v sklopu 6. Festvina za obiskovalce kuhalo 8 najboljših slovenskih chefov, ki so predstavili novo knjigo z naslovom »Kuhajmo z najboljšimi«. Svoje kulinarične mojstrovine so predstavili tudi kuharski mojstri JGZ Brdo.


Festvina je prireditev, ki vsaki dve leti organizira Koželj - Hiša dobrih vin.  6. Festvina je ponovno dokaz, da gre za edinstveno vinsko prireditev na najvišji ravni, kjer so vinarji stkali še trdnejše vezi s svojimi odjemalci, strankami in ljubitelji žlahtne kapljice. Vinski ljubitelji so lahko preverili svetovne trende na področju vina in vinarstva ter izmenjali izkušnje.


Med 1500  obiskovalci je bilo letos veliko ljubiteljev vina iz tujine, prav tako pa se širi lista tujih vinarjev, ki svoja vina predstavljajo na slovenskemu trgu. Koželj - hiša dobrih vin je obiskovalcem ponudil novosti iz Francije, Španije, Italije, Bosne in Hercegovine, Hrvaške, Čila in Portugalske. Predstavilo pa se je tudi 49 vrhunskih vinarjev iz Slovenije.


Vstop na tokratni že 6. Festvina je bil,  tako kot vsakič do sedaj, brezplačen. Dogodek je privabil več kot 1500 ljudi,  ki jih ni zmotil niti dež, ki postaja tradicionalni spremljevalec Festvina.


Na sami prireditvi je največji slovenski distributer vin predstavil tudi vsebine, ki sodijo k dobri kapljici. Tako smo med drugim spoznali vrhunsko gostinsko opremo Italesse in novost v vinskem svetu – Coravin System, ki omogoča nalivanje vina iz steklenice, ne da bi izvlekli zamašek.  Uradna voda festivala je voda Namizo, voda iz Rogaške Slatine, ki je na voljo izključno v posebej oblikovanih steklenicah. Naj bodo na mizi izbrane slow food mojstrovine, vina najboljših letnikov, slastni deserti ali skrbno pripravljen espresso, Namizo je vedno pravi spremljevalec.


Letošnji gost dogodka je bila REVIJA DOBER TEK z vrhunskimi slovenskimi kuharji. Najboljši mojstri slovenskih kuhinj so skupaj z Ulo Furlan predstavili novo knjigo z naslovom ''Kuhajmo z najboljšimi''. Urška Petelin je za novo knjigo izbrala vrhunske slovenske chefe, ki so za obiskovalce pripravili številne dobrote iz knjige. Andrej Kuhar, Janez Bratovž, Marko Pavčnik, Tomaž Kavčič, Igor Jagodic, Uroš Štefelin, Gorazd Potočnik, Borut Jovan in Bine Volčič, ki je svojo prisotnost opravičil (zaradi snemanja oddaje Gostilna, pridružil pa se nam je preko videokonference), so z gosti dogodka delili skrivnosti dobre kuhe.


6. Festvina je na harmoniki zaključil 13-letni Jan Koželj, najmlajši iz družine Koželj, ki je ob spremljavi svojega mentorja Roberta Smolnikarja požel bučen aplavz.


Po uradnem delu 6. Festvina, ki se je zaključil ob osmi uri zvečer, je sledila sproščena zabava na Račjem otoku z glasbeno skupino Kvartopirci. Zabave se je udeležilo več kot 300 navdušenih obiskovalcev, ki so se ob dobrem vinu in kulinariki iz JGZ Brdo zabavali pozno v noč.


Festvina je eden najpomembnejših vinskih dogodkov pri nas, ki narekuje trende pitja žlahtne kapljice in prinaša novosti iz tujine. Dežju navkljub je obisk presegel tistega izpred dveh let.


Več kot zadovoljen je tudi Jože Koželj, Koželjd.o.o.: »S šestim Festvinom sem zelo zadovoljen. Obisk je bil nad pričakovanji in mislim, da je za nami že tradicionalno uspešen Festvina, ki ga bomo ponovno ponovili čez dve leti.«

Priljubljeni

Starostna omejitev

Vsebina spletne strani je zaradi ponudbe
alkoholnih pijač namenjena polnoletnim osebam.

KATALOGI