SPLETNA TRGOVINA TRGOVINA

Duet Lex Magnum l.2014

Vsi produkti

Duet Lex Magnum l.2014

Globoke rubinasto rdeče barve, s kompleksno cvetico po črnem ribezu, finem tobaku, sladiču ter poudarjeno pikantno noto. Tanini so čvrsti, v določenih letniki potrebujejo nekaj časa, da se zmehčajo. Vedno kompleksen in eleganten..

Blagovna znamka: SIMČIČ EDI
104,00 EUR
DODAJ V
Merlot 80%, cabernet sauvignon 10%, cabernet franc 10% iz izbranih vinogradov, starih od 15 do 35 let. Natančna selekcija, 14 dni maceracije ter med 36 in 42 mesecev zorenja v 100% novih hrastovih sodih prinese odprto, čisto vino, Spomni na bordojce, česar noče niti ne more skriti. Potencial zorenja je 15 let. Ob izidu velja počakati vsaj pet let, da se vino prične približevati optimumu, ki ga doseže tam, nekje med 7-12 let, odvisno od letnika, nakar lahko zdrži vsaj še desetletje.

Barva
Barva je globoka rubinasta z nekaj odtenki granatne, ki nakazujejo dozorevanje.

Aroma
Cvetica je intenzivna, najdemo kopico zrelih rdečih in temno rdečih sadežev, ki se lepo
prepleteni z vonji dozorevanja v hrastovih sodčkih visoke kakovosti. Temna češnja, višnja, vanilja, kanček pikantnega črnega popra, tudi po dimu, s časom pa najdemo še nežne cvetne zaznave kot je vijolica... Vse skupaj prav lepo prepleteno v enovito vonjalno zaznavo visoke kakovosti, ki je zelo vabljiva. Deluje živahno in gibko. Cvetica kljub nekaj letom dozorevanja še vedno deluje mladostno, kot da šele stopa na pot.

Okus
V ustih je suho, telo je krepko. Taninski oprijem je čvrst, taninska osnova pa bogata z jasno nalogo, da vino popelje desetletje, ob najboljših letnikih morda celo dve ali tri, v
prihodnost. Kisline so na višji strani, zrele. Okus v ustih je bogat, intenziven, kompleksen, predvsem pa trajen. Pookus je dolg, v njem pa poleg sadnih not prevladujejo predvsem sladke začimbe kot so nageljnove žbice in muškatni orešček.

Temperatura serviranja
18°C

Spajanje s hrano: Divjačina, jelen, florentinec, zrezki iz odležanega mesa, ki so še nekoliko rožnati.

Vsebuje sulfit.
Država porekla:
Slovenija
Regija:
Goriška brda
Barva:
Rdeče
Količina:
1,5 l
Sorta:
Rdeči Cuvee
Struktura:
Zrela rdeča
Sladkorna stopnja:
Suho
Letnik:
2014
Alkoholna stopnja:
14 %
Podrobnosti izdelka

PODROBNOSTI IZDELKA

Slovenija
Goriška brda
Rdeče
1,5 l
Rdeči Cuvee
Zrela rdeča
Suho
2014
14 %

Priljubljeni

Starostna omejitev

Vsebina spletne strani je zaradi ponudbe
alkoholnih pijač namenjena polnoletnim osebam.

KATALOGI