BREZPLAČNA poštnina ob nakupu nad 50 €!

Ime produkta ste dodali na vaš seznam želja!

Rebula magnum 2013

Bolj kot aromatičnemu profilu Rebule se posvečamo mineralnosti, slanosti, ki jo nudi briška zemlja. Ponuja diskretne pražene note in vonj rumenih sadežev. V ustih je čvrsta, polna z daljšim pookusom. Prevzame s poudarjeno kislino, slanostjo, mineralnostjo, ki čisti usta.

42,00 €

Ni na zalogi.
(0)

Ni več na voljo

Blagovna znamka
Linija
Edi Simčič Classic
Država
Regija
Goriška brda
Barva
belo
Volumen
1,5 L
Sorta
Rebula
Struktura
zrelo belo vino
Sladkorna stopnja
suho
Letnik
2013
Alkoholna stopnja
13 %
Vsebuje
sulfit

Dolg opis

Rebula je znana po svoji rodovitnosti. Največkrat se iz rebule pridelajo enostavnejša, vsakdanja vina. Izbirno delo v 25 do 35 let starih vinogradih ter izbor grozdov ob trgatvi nam omogoča, da pokažemo njen plemenitejši obraz. Bolj kot aromatičnemu profilu se posvečamo mineralnosti, slanosti, ki jo nudi briška zemlja. Rebula je ponos Goriških Brd.

Globlje zlatorumene barve.
Cvetica je prijetno dišeča, dokaj poudarjena za rebulo, nikakor diskretna, z lepo
pestrostjo. Spomni na dozorelost, suha rumena jabolka, limono, tudi limeto, belo cvetje, z nežno balzamično noto in ščepcem medu. Tovrstno pestrost pokaže le popolnoma zrela rebula. Opazimo zorenje v lesu. Ko se odpre, zaznamo lep šopek cvetja. Sadnost ni
na prvem mestu ne pri rebuli ne pri večini naših vin.

Suho v ustih, visokih kislin, srednjega telesa. Okus je intenziven, kompakten, tekstura oljnata. Čutimo prijetno napetost, celo slanost. Lepo napolni usta in umirjeno vztraja.

Spajanje s hrano:
Ribe in predjedi, ki nimajo preveč intenzivnih arom. Zelo dobro počisti usta, kadar jed ni preveč aromatična. Enostavna za pitje, naraven prijatelj z briško salamo.

Temperatura serviranja

10-12 °C

Videz

Globlje zlatorumene barve.

Vonj

Cvetica je prijetno dišeča, dokaj poudarjena za rebulo, nikakor diskretna, z lepo pestrostjo. Spomni na dozorelost, suha rumena jabolka, limono, tudi limeto, belo cvetje, z nežno balzamično noto in ščepcem medu.

Okus

Suho v ustih, visokih kislin, srednjega telesa. Okus je intenziven, kompakten, tekstura oljnata. Čutimo prijetno napetost, celo slanost. Lepo napolni usta in umirjeno vztraja.

Ujemanje s hrano

ribe in predjedi, ki nimajo preveč intenzivnih arom, suši

Ocene in komentarji

Skupna ocena:

Rebula magnum 2013

42,00 €
Ocenite izdelek