Chardonnay

All products

Chardonnay

Bolj kot na vroče poletje nas spominja na prijetne poletne noči, za katere si želimo, da bi kar trajale in trajale. V ustih izstopa eleganten značaj, saj dopadljive kisline in izrazita mineralnost z masleno noto ublažijo toplino alkohola in ohranjajo svežino

Brand name: ERZETIČ
9,99 EUR
ADD TO
Vino slamnato-rumene barve z zelenimi odtenki. Bogata cvetica daje predvsem vtis zrelosti samega grozdja in sadežev, na katerih nas spominja (breskev, jabolko, ananas in drugo tropsko sadje). Bolj kot na vroče poletje nas spominja na prijetne poletne noči, za katere si želimo, da bi kar trajale in trajale. V ustih izstopa eleganten značaj, saj dopadljive kisline in izrazita mineralnost z masleno noto ublažijo toplino alkohola in ohranjajo svežino. V dolgem pookusu prihaja do izraza slanost, mestoma že kar pikantnost.

Vino in hrana: Chardonnay Erzetič priporočamo k rižotam in testeninam z grahom, belemu mesu v bogatih omakah, orientalsko začinjenim jedem, mastnim sladkovodnim in morskim ribam (som, jegulja, orada), jedem s stročnicami, pernati divjačini (fazan, prepelica), kapunu, svinjski krači in k podobnim, z maščobo.
Country of origin:
Slovenia
Region:
Goriška brda
Color:
white wine
Količina:
0,75 l
Sorta:
Chardonnay
Structure:
white wine
Sladkorna stopnja:
dry
Letnik:
2017
Alkoholna stopnja:
13,5 %

Reviews

Write a review

Favourites

Starostna omejitev

Vsebina spletne strani je zaradi ponudbe
alkoholnih pijač namenjena polnoletnim osebam.