Ime produkta ste dodali na vaš seznam želja!

Degustacijski paket VERTIKALA MODRIH

€110.99

In stock.
Delivery time: 2-4 working days
(0)
Degustacijski paket VERTIKALA MODRIH
€110.99
Manufacturer
Koželj, Hiša Dobrih Vin

Dolg opis

Tilia Estate prideluje vina iz skupine pinotov; tako pod sloganom HIŠA PINOTOV tekmuje z največjimi mojstri pinotov sveta.

Črna in bela linija predstavlja zrelejša vina, zorjena v hrastovih sodih. Pridelana so iz grozdja s podaljšanim dozorevanjem v vinogradu. Hladni maceraciji sledi vrenje in ležanje na kvasovkah. Dozorevanje poteka dve do tri leta v skrbno izbranih hrastovih sodih. Po stekleničenju so primerna za pitje, lahko pa jih staramo naslednjih pet do deset let. V vinu še vedno prevladujejo sadne zaznave (tokrat zrelega sadja), ki se prijetno prepletajo z drugimi pridruženimi aromami dozorevanja.

Zgodba o modrih pinotih
Povezana je z zgodbo Vipavske doline, doline različnih leg in številnih mikroleg. Modri pinot ljubi predvsem nižje lege. Tam sorta ohranja posebno svežino in aromatičnost. Raznovrstnost leg in talnih osnov v 40 kilometrov dolgi dolini prinaša pestrost in navdih v kreiranju vin, s tem pa Hiši pinotov prav posebno dodano vrednost.

PINOT NOIR VIPAVA VALLEY je osnovni modri pinot. Predstavlja presek grozdja različnih vinogradov, raznovrstnih starosti, s poudarkom na mladih nasadih. Lahko bi ga primerjali z burgundskim poimenovanjem village.

PINOT NOIR MERLJAKI prihaja iz spodnje Vipavske doline in je od posestva oddaljen 15 kilometrov. Vinograd leži na vznožju Fajtovega hriba, na lapornatem platoju nad reko Vipavo, tik pod Kraško planoto. Imenovali bi ga lahko tudi cru Merljaki.

PINOT NOIR ESTATE prihaja iz vinogradov posestva. Poimenovanje in kakovost vina lahko primerjamo z burgundskim domaine.

PINOT NOIR WHITE LABEL sodi v premium kakovost naše vinske kleti. Je odraz vinarjeve mladostniške izkušnje iz novega vinskega sveta.

Ratings and comments

Rating:

Degustacijski paket VERTIKALA MODRIH

€110.99
Write a review

Degustacijski paket VERTIKALA MODRIH
€110.99