Leonardo

All products

Leonardo

(1 review) Write a review

To posebno vino ponuja obilico izjemno lepih arom in vonjav, ki se skozi čas spreminjajo, dozorevajo in združujejo v čedalje bolj uglašeno harmonijo.

Brand name: SIMČIČ MARJAN
Sorry, product can't be bought anymore.
To posebno vino ponuja obilico izjemno lepih arom in vonjav, ki se skozi čas spreminjajo, dozorevajo in združujejo v čedalje bolj uglašeno harmonijo. Pri mlajšem vinu je v ospredju prefinjeno zaznaven tipičen vonj grozdja rebule, ki počasi prerašča v komaj opazen vonj vanilije, medu, posušenega sadja (marelice, fige ...), rahlega limoninega cveta, lupine pomaranče, svetlega tobaka ... Prvi vtis v ustih je vedno zelo svilen – dovršeno sijajen. Zaznave vonja se kaj rade ponavljajo v ustih. Zdi se nam, da je za trenutek v ospredju najmočnejša le suha marelica. Toda bolj kot sami okusi nas pri tem izvrstnem vinu preseneti izjemno močan, vendar ne bahav karakter s prekrasno eleganco in uravnoteženostjo. Uspešno ohranjanje uravnoteženosti med sladkorjem in kislino prinaša vinu všečno sladkost in svežino hkrati. Rahla, skoraj nezaznavna grenkoba zaokroži celoto v prekrasno harmonijo. Po okus tega polnega vina je res bajen, saj vino govori svojo zgodbo, ki traja.

K hrani: Sladice na bazi karamelne osnove, čokolade in suhega sadja. Priporočljiv tudi s sirom Tet du monde – ali samostojno kot kozarec vina za meditiranje, lahko s cigarami.

Temperatura za serviranje: 12–14°C
Country of origin:
Slovenia
Region:
Goriška brda
Color:
white wine
Količina:
0,375 l
Sorta:
Ribolla Gialla
Structure:
sweet wine
Sladkorna stopnja:
sweet
Letnik:
2013
Alkoholna stopnja:
14 %

Reviews

Write a review

Favourites

Starostna omejitev

Vsebina spletne strani je zaradi ponudbe
alkoholnih pijač namenjena polnoletnim osebam.