Pinela

All products

Pinela

Vino je intenzivno zlato-rumene barve in umirjenega videza. V kozarec polzi skoraj kakor olje in vzbudi pozornost vinskega raziskovalca.

Brand name: BATIČ
19,52 EUR
ADD TO
SORTA OZ. ZVRST: 100% Pinela

BARVA: Vino je intenzivno zlato-rumene barve in umirjenega videza. V kozarec polzi skoraj kakor olje in vzbudi pozornost vinskega raziskovalca.

VONJ: Prve zaznave pod nosom se skladajo z očesnimi, arome so nežne, čuti se odprtost, vonj po zrelem sadju (breskev, marelica), diskreten vonj po vaniliji in grozdnih jagodah, polnih sončnih žarkov.
Iz ozadja prihaja širok buket arom (sočne note dozorelega rumenega sadja, kruha), ki sestavljajo čudovito harmonijo.

OKUS: Okus je skladen z videzom in vonjem. Mehkoba, ki se občuti takoj ob pozirku, ne izgine in traja. Elementi Pinele so popolnoma uravnoteženi. Značaj vina je unikaten, gotovo odraz “terroirja”.

Zelo ekstraktna, polna, mineralna z prefinjeno pikantnostjo. Vino deluje pomirjujoče, toda traja in s tem potrjuje svoje bogastvo in enkratnost. Pinela, ki je kljub svoji krepkosti in polnosti, ohranja popolno eleganco sorte.

Nedvomno gre za vino glavnih hodov, posebnih trenutkov, ki je velja počakati, saj vino v kozarcu kar raste in raste. Narava še enkrat dokazuje da je lahko Pinela mojstrovina mojstrovina.Kulinarika: mehki siri z belo plesnijo (brie, camenbert…), zelenjavna rižota, lasagna, ocvrti kalamari, pehtranova potica
Country of origin:
Slovenia
Region:
Vipavska dolina
Color:
white wine
Količina:
0,75 l
Sorta:
Pinela
Structure:
white wine
Sladkorna stopnja:
dry
Letnik:
2017
Alkoholna stopnja:
13,5 %

Reviews

Write a review

Favourites

Starostna omejitev

Vsebina spletne strani je zaradi ponudbe
alkoholnih pijač namenjena polnoletnim osebam.