Rose

All products

Rose

(1 review) Write a review

Vino zaradi bogatega telesa, sadnosti in dotika mlade lune deluje v ustih prijetno, harmonično. Opojno je kot mladost. V daljšem pookusu je prisotna fina svežina. Okus nepozaben, kot prva ljubezen.

Brand name: BATIČ
14,64 EUR
ADD TO
SORTA OZ. ZVRST: 100% Cabernet Sauvignon
BARVA: Rose je srednje intenzivne lososove barve. Fini naravni mehurčki nas opozorijo na prefinjen Rose, kjer je željena svežina mladega roseja intenzivno zaznana.

VONJ: Čist, kot jutranja rosa. Nekoliko slajši. Najprej nas presenetijo čiste sadne arome malin, češenj in gozdnih jagod, v ozadju lahko zaznamo tudi nianse rumenega sadja.

OKUS: Vino zaradi bogatega telesa, sadnosti in dotika mlade lune deluje v ustih zelo prijetno in harmonično. Opojno je kot mladost. V daljšem pookusu je prisotna fina svežina. Okus nepozaben, kot prva ljubezen.

VINORODNI OKOLIŠ: Vipavska Dolina

TLA: lapor (opoka) pomešan z glino

TEHNOLOGIJA PRIDELAVE: Grozdje Roseja zori na izbranih legah starejših vinogradov Cabernet Sauvignona. Po selekcionirani trgatvi je Rose Batič stisnjen po stari metodi. Nato fermentira z lastnimi kvasovkami v posodah iz nerjavečega jekla. Ostanek prefinjenih mehurčkov v vinu je odraz velike ljubezni, ki jo je vinar posvetil tej sorti in negovanju vina.

PRIPOROČENA TEMPERATURA SERVIRANJA: 9- 10°C
POTENCIAL STARANJA: 5 let
Country of origin:
Slovenia
Regija:
Vipavska dolina
Barva:
rosé wine
Količina:
0,75 l
Sorta:
Rose
Struktura:
rose wine
Sladkorna stopnja:
medium dry
Letnik:
2018
Alkoholna stopnja:
12,5 %

Reviews

Write a review

Favourites

Starostna omejitev

Vsebina spletne strani je zaradi ponudbe
alkoholnih pijač namenjena polnoletnim osebam.