Sauvignonasse

All products

Sauvignonasse

Za vino je značilna rumena barva z zlatim odtenkom. Pozna trgatev izjemno zdravega in dozorelega grozdja vinu daje ob mineralni svežini ekstremno polno telo, z bogatimi aromami in dolgim pookusom.

Brand name: SIMČIČ MARJAN
10,12 EUR
ADD TO
Za vino je značilna rumena barva z zlatim odtenkom. Pozna trgatev izjemno zdravega in dozorelega grozdja vinu daje ob mineralni svežini ekstremno polno telo, z bogatimi aromami in dolgim pookusom. Če vino za nekaj časa pustimo v kozarcu, se v njem razvijejo kompleksnejše, nežne in nevsiljive arome, ki se pomikajo od začetnih zeliščnih not proti vonju suhega poljskega cvetja. Na bogatem okusu, polnega telesa in z izrazito mineralnostjo, se začuti prijeten karakterističen odhod zrelih mandljev.

Sauvignonasse lahko ponudimo kot odličen samostojen aperitiv. Običajno ga kombiniramo k širokemu spektru začetnih jedi. Izjemno se poda k kuhanim špargljem z nastrganim trdo kuhanim jajcem, avokadovo kremo in rahlim solatnim prelivom; k testeninam in rižotam z različno zelenjavo; omletam z artičokami ali različnimi zelišči; k morskim hladnim predjedem; popečeni zelenjavi...

Serviramo ga pri temperaturi 10-12°C
Country of origin:
Slovenia
Region:
Goriška brda
Color:
white wine
Količina:
0,75 l
Sorta:
Sauvignonasse
Structure:
white wine
Sladkorna stopnja:
dry
Letnik:
2018
Alkoholna stopnja:
13,5 %

Reviews

Write a review

Favourites

Starostna omejitev

Vsebina spletne strani je zaradi ponudbe
alkoholnih pijač namenjena polnoletnim osebam.