Sivi pinot

All products

Sivi pinot

Barva je dokaj globoka, zlata in nakazuje dozorevanje in evolucijo. Čeprav so primarne arome prepustile mesto notam po cvetju, regratovem medu, rozinam in borovi smoli, cvetica nezmotljivo spomni na sivi pinot.

17,00 EUR
ADD TO
Če rebula in EXTO (ex tokai) predstavljata cvetni in sadni del spektra med našimi vini, je sivi pinot iz popolnoma druge zgodbe. Barva je dokaj globoka, zlata in nakazuje dozorevanje in evolucijo. Čeprav so primarne arome prepustile mesto notam po cvetju, regratovem medu, rozinam in borovi smoli, cvetica nezmotljivo spomni na sivi pinot. Drži, potrebnih je nekaj minut, da se prebijemo skozi vse sloje arom in da se cvetica popolnoma odpre in razvije. Suh v ustih, s čudovito kompleksnostjo ter globino značaja, kančkom taninov ter zelo dolgim zaključkom. Sivi pinot, ki hodi po neuhojenih poteh, neukročen, a civiliziran.

Sivi pinot ponudimo ohlajen na 10°C. Zaradi svojega kompleksnega karakterja se dobro poda k mastnejšim ribam na žaru, kot so skuša,jegulja ali krap, k testeninam s paradižikom in baziliko, jedem z jajčevci in tudi k azijski kuhinji.
Country of origin:
Slovenia
Region:
Goriška brda
Color:
white wine
Količina:
0,75 l
Sorta:
Pinot Gririo
Structure:
white wine
Letnik:
2016
Alkoholna stopnja:
12,5 %

Reviews

Write a review

Favourites

Starostna omejitev

Vsebina spletne strani je zaradi ponudbe
alkoholnih pijač namenjena polnoletnim osebam.