Amfora belo l. 2011

Vino je zlato bakrene barve z rjavkastimi jantarnimi odtenki, pridobljenimi med dolgo maceracijo v podzemnih amforah, kvevrih.

32,30 €

Na zalogi.
Čas dostave: 2-4 delovnih dni.
(0)
Amfora belo l. 2011
32,30 €
Blagovna znamka
Linija
Erzetič Amfora
Država
Regija
Goriška brda
Barva
belo
Volumen
0,75 L
Sorta
Beli Cuvee
Struktura
zrelo belo vino
Sladkorna stopnja
suho
Letnik
2011
Vsebuje
sulfit

Dolg opis

Vino je zlato bakrene barve z rjavkastimi jantarnimi odtenki, pridobljenimi med dolgo maceracijo v podzemnih amforah, kvevrih. Vino 18 mesecev negujejo v barrique sodih. Po filtraciji ga stekleničijo. Pred vstopom na trg vsaj 6 mesecev počiva v steklenici.

Steklenica „amfora“ je oblikovalski presežek, v katerih ponujamo vina, ki predstavljajo naš največji vinogradniško-kletarski domet. Skrbno obrano grozdje z najboljših leg predelujemo in zorimo v hrastovih sodih in v glinenih amforah, zakopanih v zemljo. Stik s kožico je dolg, vino ima čas, da se oplemeniti z vsem, kar je dobrega v celotnem grozdu in da se razvije cvetica, ki nakazuje polno zrelost. To so vina svečanih trenutkov, izbornih jedi in izbranih druščin.

Temperatura serviranja

16-18 °C

Sortni sestav

Rebula 80%, Beli pinot 20%

Videz

Vino je intenzivne zlato oranžne barve z jantarnimi odtenki, ki izpričujejo podaljšano maceracijo, vendar vseeno iskrivo.

Vonj

Na nosu je predvsem vinsko, z nežnimi aromami cvetja in sadja, pod katerimi se razkrivajo note zorenja na finih drožeh in v hrastovih sodih.

Okus

Tanini, ki jih s trpkostjo razkrije prvi požirek, se kmalu umaknejo balzamičnim notam in pikantnosti, ki traja vse do dolgega in izrazito mineralnega pookusa.

Pridelava

Stiskanje grozdja po 6 mesecih maceracije v amfori.

Ujemanje s hrano

perutnino na žaru, paštetam, rižoto z beluši, zrelim poltrdim sirom in sorodnim jedem zmerno začinjenega okusa

Ocene in komentarji

Skupna ocena:

Amfora belo l. 2011

32,30 €
Ocenite izdelek

Amfora belo l. 2011
32,30 €