BREZPLAČNA poštnina ob nakupu nad 50 €!

Ime produkta ste dodali na vaš seznam želja!

Brutus rdeče 2013

Zvrst iz izbranega grozdja merlota in cabernet sauvignona – samo v najboljših letnikihVino z intenzivnim, polnim sadnim okusom in lepo čvrstimi tanini, ki mu dajejo dolgoživost.

62,00 €

Ni na zalogi.
(0)

Ni več na voljo

Obvesti me, ko bo izdelek na zalogi:
Blagovna znamka
Linija
Ferdinand Brutus
Država
Regija
Goriška brda
Barva
rdeče
Volumen
0,75 L
Sorta
Rdeči Cuvee
Struktura
zrelo rdeče vino
Sladkorna stopnja
suho
Letnik
2016
Alkoholna stopnja
14,5 %
Vsebuje
sulfit

Dolg opis

Zvrst iz izbranega grozdja merlota in cabernet sauvignona – samo v najboljših letnikih. Vino je globoke rubinasto rdeče barve. Cvetica je intenzivna in brezkompromisna. Diši po zrelih, črnih in rdečih sadežih, lesu ter sladiču, prepleteno, kompleksno in kompaktno. Suho, krepko vino intenzivnega okusa, z obilico zrelih taninov, ki že pripomorejo k žametni teksturi, je polno in bogato.

Grozdje je pridelano v dveh najboljših vinogradih z zelo nizkim donosom. Grozdje ročno potrgamo, specljamo in pustimo macerirati tri do štiri tedne. Povreto vino pretočimo v 225-litrske sode, v katerih se zaključi še biološki razkis, ki da vinu eleganco in mehkobo. V sodih iz francoskega hrasta ostane najmanj 24 mesecev.

Temperatura serviranja

18-20 °C

Sortni sestav

merlot 90%, cabernet sauvignon 10%

Videz

Vino je globoke rubinasto rdeče barve

Vonj

Cvetica je intenzivna in brezkompromisna. Diši po zrelih, črnih in rdečih sadežih, lesu ter sladiču, prepleteno, kompleksno in kompaktno.

Okus

Suho, krepko vino intenzivnega okusa, z obilico zrelih taninov, ki že pripomorejo k žametni teksturi, je polno in bogato. O eleganci ni govora, o dolgoživosti, čvrstosti pač.

Ujemanje s hrano

Divjačino, rdečim mesom in zrelimi siri

Ocene in komentarji

Skupna ocena:

Brutus rdeče 2013

62,00 €
Ocenite izdelek