Slamnato rumena rebula z zlatimi odsevi, ki bo poudarila jedi iz morskih in sladkovodnih rib; tako polna, da jo priporočamo celo k suhomesnatim delikatesam lokalnega izvora.
Dolg opis
Vino je slamnato rumeno z zlatimi odsevi. Vonj je intenziven in kompleksen. Prevladujejo arome zrelega rumenega sadja. Okus je mineralen, kompleksen, z izrazitim sadnim in zeliščnim pookusom.
Prva in najpomembnejša sorta v kleti Ferdinand je rebula, ki ji posvečamo veliko pozornosti in jo predstavljamo v vseh linijah vin – kot sveže vino (klasična rebula), zorjeno v hrastovih sodih (Época), kot macerirano rebulo (Brutus) in v penečem vinu Sinefinis.
Videz
Slamnato rumena z zlatimi odsevi
Okus
vino z mineralnim, koncentriranim, polnim okusom, ki nas pelje v svet zrelega sadja in sredozemskih zelišč, zlasti bazilike
Pridelava
Izbrano ročno trgano grozdje specljamo in stisnemo pod nizkim tlakom. Fermentacija poteka v 500-litrskih hrastovih sodih, v katerih vino na finih drožeh zori še 12 mesecev.
Vonj
Intenziven in kompleksen, po zrelem rumenem sadju
Ujemanje s hrano
perutnino, ribami na žaru, testeninami