BREZPLAČNA poštnina ob nakupu nad 50 €!

Ime produkta ste dodali na vaš seznam želja!

Sivi pinot Epoca

Barva starega zlata z bakrenimi odsevi in vonj poljskega cvetja, ki se prepleta z vonjem zrele hruške in kutine. V ustih je vino polno, sveže in harmonično. Zelo briški, odličen!

24,00 €

Na zalogi.
Čas dostave: 2-4 delovnih dni.
(0)
Sivi pinot Epoca
24,00 €
Blagovna znamka
Linija
Ferdinand Época
Država
Regija
Goriška brda
Barva
belo
Volumen
0,75 L
Sorta
Sivi Pinot
Struktura
zrelo belo vino
Sladkorna stopnja
suho
Letnik
2020
Alkoholna stopnja
13,5 %
Vsebuje
sulfit

Dolg opis

Barva starega zlata z bakrenimi odsevi in vonj poljskega cvetja, ki se prepleta z vonjem zrele hruške in kutine. V ustih je vino polno, sveže in harmonično.

Izbrano ročno trgano grozdje specljamo in stisnemo pod nizkim tlakom. Fermentacija poteka v 500- in 225-litrskih hrastovih sodih, v katerih vino na finih drožeh zori še 12 mesecev.

Temperatura serviranja

12-14 °C

Videz

Srednje globoke zlatorumene barve.

Vonj

Cvetica je umirjena, dozorela. Med, belo cvetje, moker kamen z nekaj not po borovi smoli, vanilji, ki diskretno razkrivajo zorenje v lesu.

Okus

Suho, srednjega telesa. Preseneti,(pozitivno), lepa mera kisline, kar ni pričakovano glede na sorto in poreklo. Vinu daje živahnost in čvrsto hrbtenico, ki bo dobra popotnica za zorenje v kleti. Zelo briški, odličen!

Pridelava

izbrano ročno trgano grozdje specljamo in stisnemo pod nizkim tlakom. Fermentacija poteka v 500- in 225-litrskih hrastovih sodih, v katerih vino na finih drožeh zori še 12 mesecev.

Ujemanje s hrano

perutnino, ribami, azijskimi jedmi

Ocene in komentarji

Skupna ocena:

Sivi pinot Epoca

24,00 €
Ocenite izdelek

Sivi pinot Epoca
24,00 €