SPLETNA TRGOVINA TRGOVINA

Kolos l.2015 Magnum

Vsi produkti

Kolos l.2015 Magnum

Elegantno vino, dejansko deluje kot nadgrajena, izpiljena različica že tako ali tako dovršeno izdelanega dueta lex. Kolos je sedaj kolosalen po mnogih parametrih, a telo in mišice gotovo nista med njimi.

Blagovna znamka: SIMČIČ EDI
180,00 EUR
DODAJ V
Pred desetimi leti so bile kaj takega samo sanje. Takrat je bil naš cilj duet lex, ki je danes konstantno dosegljiv. A vinogradi zmorejo še več. Pridelan in zorjen je enako kot duet lex, z enakim razmerjem sort. Kaj ga naredi drugačnega? Izbor najboljših sodov. Rezultat je velika taninska struktura, ki pa je sladka in kvalitetna, Lex je eleganten, kolos je kolosalen, mišičast, močan z več tobaka, težkih arom in manj sadnih arom.
Pridelava: samo v najboljših letnikih.

Za razliko od prejšnjih izdaj je kolos od letnika 2015 naprej precej bolj umirjeno in elegantno vino, dejansko deluje kot nadgrajena, izpiljena različica že tako ali tako
dovršeno izdelanega dueta lex. Kolos je sedaj kolosalen po mnogih parametrih, a telo in mišice gotovo nista med njimi.

Kolos je vino, ki ga lahko mirno postavite v vinoteko in čakate. Dekado, lahko tudi dve, tri … Potrpežljivost pa povrnjena. Če niste ravno te sorte, kolos je (skorajda) pripravljen že ob izidu.

Barva je rubinasta, praktično brez granatnih odtenkov – kot pri duetu in globoka kot pri duet lexu. Ob izidu, po praktično štirih letih zorenja deluje zelo mladostno. Cvetica nepozornega pokuševalca lahko nekoliko preseneti. Kolos je nekoč pomenil intenzivno, bogato, zrelo, cvetica od letnika 2015 kolos prisega na karto “manj je več”. Cvetica je sicer še vedno intenzivna, četudi nekoliko manj kot pri duet lexu. Raje igra na note, ki se jim reče razkošnost, pestrost, kompleksnost. Navkljub polni dozorelosti, podobno kot pri lexu, zaznamo svežino in odkrito sadnost.

Suho vino, z bogato, čvrsto strukturo, ki vinu omogoča počasno, umirjeno in zanesljivo
dolgoročno zorenje. Taninski oprijem je bogat, a gosposki, ravno pravšen. Telo je krepko, a nikakor ne preveč. Okus v ustih je kompleksen, prepleten, deluje kot dobro uigran orkester.

Ob visoki intenzivnosti, ki ni ustvarjena na račun prezrelosti ali na račun novih hrastovih sodov in krepkemu telesu mu zaradi dobrih, zrelih kislih in celovite uravnoteženosti uspe ohranjati eleganco in za klasičnega pivca, ki ne pada nujno na točke kritikov, vse prepotrebno pitnost.
Država porekla:
Slovenija
Regija:
Goriška brda
Barva:
Rdeče
Količina:
1,5 l
Sorta:
Rdeči Cuvee
Struktura:
zrelo rdeče vino
Sladkorna stopnja:
Suho
Letnik:
2015
Alkoholna stopnja:
14,5 %
Podrobnosti izdelka

PODROBNOSTI IZDELKA

Slovenija
Goriška brda
Rdeče
1,5 l
Rdeči Cuvee
zrelo rdeče vino
Suho
2015
14,5 %

Priljubljeni

Starostna omejitev

Vsebina spletne strani je zaradi ponudbe
alkoholnih pijač namenjena polnoletnim osebam.

KATALOGI