Kolos Magnum l.2013

Vsi izdelki

Kolos Magnum l.2013

Blagovna znamka: SIMČIČ EDI
Izdelka žal ni na zalogi
Pred desetimi leti so bile kaj takega samo sanje. Takrat je bil naš cilj duet lex, ki je danes konstantno dosegljiv. A vinogradi zmorejo še več. Pridelan in zorjen je enako kot duet lex, z enakim razmerjem sort. Kaj ga naredi drugačnega? Izbor najboljših sodov. Rezultat je velika taninska struktura, ki pa je sladka in kvalitetna, Lex je eleganten, kolos je kolosalen, mišičast, močan z več tobaka, težkih arom in manj sadnih arom.
Pridelava: samo v najboljših letnikih.

Globoke rubinasto rdeče barve. Nos je poudarjen, po zrelem temno rdečem in črnem sadju s praženimi in pikantnimi notami. Črni ribez, tobak, robida, dim tudi smola so najpogostejše zaznave. Že nos potrdi njegovo ime. V ustih je krepek, taničen, prav nič sramežljiv, z intenzivnim karakterjem, ki napolni usta in dolgim pookusom. Zelo individualno vino za ljubitelje intenzivnih in razkošnih vin. Primeren za daljše zorenje.
Zorenje: Na trg prispe nekaj mesecev za lexom.

Vino in hrana: Ne potrebuje spremljave. Če si jo zaželimo, poskusimo z enakimi jedmi kot pri duetu lex, a z bolj intenzivnimi okusi. Kolos jim bo kos.
Država porekla:
Slovenija
Regija:
Goriška brda
Barva:
Rdeče
Količina:
1,5 l
Sorta:
Rdeči Cuvee
Struktura:
Zrela rdeča
Sladkorna stopnja:
Suho
Letnik:
2013
Alkoholna stopnja:
14,5 %

Favourites

Starostna omejitev

Vsebina spletne strani je zaradi ponudbe
alkoholnih pijač namenjena polnoletnim osebam.