Ime produkta ste dodali na vaš seznam želja!

Degustacijski paket SLOVENSKE POSEBNOSTI IN AVTOHTONE SORTE

Poznate Pokalco, Vitovsko grganjo, Sladki pikolit, Peneči teran? Privoščite si prav poseben paket in spoznajte najznačilnejše in avtohtone sorte vinorodne Slovenije. Paket vsebuje penino Peneči teran Jazbec, Pinela Lanthieri Vipava 1894, Vitovska grganja Lisjak Boris, Črna rebula Erzetič, Modra frankinja barrique Šturm, Pikolit sladko Villa Fabiani Malgaj.

122,99 €

Na zalogi.
Čas dostave: 2-4 delovnih dni.
(0)
Degustacijski paket SLOVENSKE POSEBNOSTI IN AVTOHTONE SORTE
122,99 €
Blagovna znamka
Koželj, Hiša Dobrih Vin

Dolg opis

Paket vsebuje:

PENINA PENEČI TERAN – JAZBEC:
Izrazito temne barve z bogato peno in temnimi mehurčki. Ima vonj po drobnih gozdnih sadežih, skorji maslenega peciva ter vonj drevesne smole sadnega drevja.

PINELA LANTHIERI – VIPAVA 1894:
Vino je svetle rumene barve z zelenimi odtenki. Na vonj se nežno prepletajo sadne arome tropskega sadja, hruške, grenivke in kandiranega sadja. Okus je srednje poln, svileno mehak in harmoničen. Citrusi in rdeča grenivka dajejo svež občutek. Pookus je razkošen in lepo zaokroži prvotni vtis.

VITOVSKA GRGANJA – LISJAK BORIS:
Vino je srednje intenzivne limonaste barve. Aroma je bolj diskretna, prevladujejo citrusi in v ozadju nota lesa in zelišč. V ustih je vino suho, srednje polnega telesa, s precej poudarjeno kislino. Prevladuje precej močan okus po limoni in rahla grenkoba grenivke. Pookus je krajši, a lepo osvežujoč.

ČRNA REBULA – ERZETIČ:
Črna rebula je stara briška sorta z drugim imenom Pokalca. V ustih je izjemno polno, prijetno grenko, mladostno, s povsem samosvojo noto taninov, ki je nismo vajeni pri drugih rdečih vinih iz njihovih vinogradov. Vino je temne rubinasto rdeče barve z živahnimi vijoličastimi odtenki. Na nosu se prepletajo vonjave drobnih gozdnih sadežev, rdečega sadja (zrelih sliv, češnje, višnje), popra, cvetov vijolice, usnja, sladkega korena, pokošene trave, paprike, celo medenih not in masla.

MODRA FRANKINJA BARRIQUE – ŠTURM:
Šturm je dvignil Modro frankinjo na neverjeten nivo. Znižal je pridelke na trto, pustil vinu dihati v lesenih sodih in rezultat je elegantno zrelo rdeče vino, ki nobenega ne pusti ravnodušnega. Kisline so mehke, pookus je dolg, kombinacija z rdečim mesom pa božanska.

PIKOLIT SLADKO – VILLA FABIANI MALGAJ:
Vino iz sušenega grozdja sorte pikolit. Kozarec napolni s kristalno globoko jantarno barvo, intenziven vonj pa je oplemeniten s široko paleto sadnih vonjev. Poln, mineralen okus žlahtnega vina se odlično poda k sadnim in sladkim jedem.


Vsebuje sulfit.

Ocene in komentarji

Skupna ocena:

Degustacijski paket SLOVENSKE POSEBNOSTI IN AVTOHTONE SORTE

122,99 €
Ocenite izdelek

Degustacijski paket SLOVENSKE POSEBNOSTI IN AVTOHTONE SORTE
122,99 €