SPLETNA TRGOVINA TRGOVINA

Malvazija

Vsi produkti

Malvazija

Gre za dokaj samosvoj slog istrske malvazije, ki je precej drugačen od tistih iz Istre. Slednje običajno odlikuje sadnost in dokaj razkošna cvetica, tukaj pa imamo opravka s čvrsto, strukturirano malvazijo, ki zelo dobra izraža briško poreklo.

Blagovna znamka: SIMČIČ EDI
18,50 EUR
DODAJ V
Malvazija je hči Mediterana. Dejstvo, da dozori tudi v Brdih, nakazuje, da mediteranski vpliv seže globlje v notranjost vse do Brd. Slog malvazije v Brdih je presenetljivo bolj strukturiran, čvrst in krepek v primerjavi z obmorskimi, kjer je bolj elegantna in aromatična. Mineralnost, ki jo izraža je tipična briška.

Barva
Srednje globoke zlatorumene barve.

Aroma
Cvetica je srednje poudarjena, zrela, sočna, cvetlična. Predvsem po akaciji, regratovem cvetju, zrelih marelicah. Lepoprepleteno z notami zorenja v lesu, karamelo. Prikradejo se tudi suha zelišča.

Okus
Suho v ustih, krepko, z zmerno mero kislin, ki so skladne. Polnega, intenzivnega okusa. Oljnata tekstura, zaščitna znamka belih vin iz donegovane linije je prisotna tudi tukaj.

Telo
Z dolgim, slanim pookusom.


Temperatura serviranja
12°C

Spajanje s hrano
Dobro se ujema s krepkejšimi predjedmi, ki so začinjene z mediteranskimi začimbami, npr. z rožmarinom, lovorjem ali pa h glavnim jedem z bolj čvrsto strukturo.

Vsebuje sulfit.
Država porekla:
Slovenija
Regija:
Goriška brda
Barva:
Belo
Količina:
0,75 l
Sorta:
Malvazija
Struktura:
sveže belo vino
Sladkorna stopnja:
Suho
Letnik:
2019
Alkoholna stopnja:
14 %
Podrobnosti izdelka

PODROBNOSTI IZDELKA

Slovenija
Goriška brda
Belo
0,75 l
Malvazija
sveže belo vino
Suho
2019
14 %

Priljubljeni

Starostna omejitev

Vsebina spletne strani je zaradi ponudbe
alkoholnih pijač namenjena polnoletnim osebam.

KATALOGI