SPLETNA TRGOVINA TRGOVINA

Merlot

Vsi produkti

Merlot

V ustih je vino suho, srednjega telesa, z lepo mero taninov, ki so zreli,z nemalo kislin, ki mu dajejo vertikalnost, ter obilico intenzivnosti karakterja, ki tudi po osmih letih ne popušča.

Blagovna znamka: KMETIJA MLEČNIK
26,30 EUR
DODAJ V
Grozdje za vino Merlot je bilo pridelano v 65 let starih vinogradih na južnih obronkih Biljenskih gričev v Vipavski dolini. Po končani trgatvi smo specljano grozdje pustili približno 14 dni v velikih odprtih lesenih kadeh, po domače plavnikih, kjer se je mošt med spontano fermentacijo in maceracijo (brez kontrole) počasi spremenil v vino. Po prešanju v stari leseni preši je vino 2 leti zorelo v klasičnih lesenih sodih nato pa še 4 leta v steklenicah. Razen minimalne količine žvepla ter klasičnih posegov v kleti kot so npr. pretoki in dolivanja ni bilo uporabljeno nikakršno drugo sredstvo ali postopek.
Če želimo to vino uživati v optimalnih pogojih, priporočamo, da steklenico odpremo nekaj ur prej in ga servirano pri sobni temperaturi.


Barva je globlja granatna z rubinastimi odtenki. Cvetica je dozorela, srednje poudarjena, raznovrstna. Najdemo zrele češnje, kanček začimbnih not in pričakovane note podrasti, zemlje. V ustih je vino suho, srednjega telesa, z lepo mero taninov, ki so zreli, z nemalo kislin , ki mu dajejo vertikalnost, ter obilico intenzivnosti karakterja, ki tudi po osmih letih ne popušča. Popolnoma zrel, zelo dober merlot, ki je ta hip v odlični formi.


Vsebuje sulfit.
Država porekla:
Slovenija
Regija:
Vipavska dolina
Barva:
Rdeče
Količina:
0,75 l
Sorta:
Merlot
Struktura:
zrelo rdeče vino
Sladkorna stopnja:
Suho
Letnik:
2011
Alkoholna stopnja:
13,5 %
ECO:
ekološko vino
Podrobnosti izdelka

PODROBNOSTI IZDELKA

Slovenija
Vipavska dolina
Rdeče
0,75 l
Merlot
zrelo rdeče vino
Suho
2011
13,5 %

Priljubljeni

Starostna omejitev

Vsebina spletne strani je zaradi ponudbe
alkoholnih pijač namenjena polnoletnim osebam.

KATALOGI