SPLETNA TRGOVINA TRGOVINA

Modra frankinja

Vsi produkti

Modra frankinja

Naša klasična Modra frankinja, sveža, živahna in sadna, kot jo delamo že vrsto let s kančkom modernosti, ki zmehča naravno energijo te čudovite sorte.

Blagovna znamka: ŠUKLJE
9,30 EUR
DODAJ V
Grozdje iz treh različnih vinogradov je skrbno izbrano za pridelavo te elegantne, kompleksne in sadne Modre frankinje. Grozdje iz Plešivice, kjer so plitka tla z visokim deležem apnenčastega skeleta doprinese zvrsti kompleksnost, zrelost, pikantnost in globino. Grozdje iz Lokvice prinese prijetno svežino, medtem ko grozdje iz najmlajših vinogradov (Doma) prispeva k velikodušni zaznavi rdečih in temnih sadežev. Nos ponuja prepletanje arom borovnic in robidnic in tipično pikantnost. Vino je srednjega telesa, sadno, podprto z nežnimi tanini. Pijte med letoma 2019 in 2024.

Grozdje je bilo ročno potrgano v 15-kilogramske zaboje. Po končani 10-dnevni maceraciji je potekel mlečno-kislinski razkis v posodi iz nerjavečega jekla, nakar je vino zorelo eno leto v tradicionalnih 1500-litrskih sodih in 4 do 5 let starih 225-litrskih barrique sodčkih. Vino ni filtrirano.
Država porekla:
Slovenija
Regija:
Bela krajina
Barva:
Rdeče
Količina:
0,75 l
Sorta:
Modra Frankinja
Struktura:
sveže rdeče vino
Sladkorna stopnja:
Suho
Letnik:
2018
Alkoholna stopnja:
12,5 %
Podrobnosti izdelka

PODROBNOSTI IZDELKA

Slovenija
Bela krajina
Rdeče
0,75 l
Modra Frankinja
sveže rdeče vino
Suho
2018
12,5 %

Priljubljeni

Starostna omejitev

Vsebina spletne strani je zaradi ponudbe
alkoholnih pijač namenjena polnoletnim osebam.

KATALOGI