Modra frankinja Turn Classic

Vsi produkti

Modra frankinja Turn Classic

Zelo prijetna je kot mlado vino pa tudi z daljšim zorenjem daje intenzivno obarvana krepka vina, s sortno značilnim vonjem in blagimi tanini. Vino ima okoli 12,0 vol% alkohola, diskreten saden okus in prijetno svežino, ki se s staranjem dolgo zadrži.

Blagovna znamka: KLET KRŠKO
7,50 EUR
DODAJ V
Organoleptični značaj vina modra frankinja izoblikujejo podnebne razmere, tla, sorta, način predelave grozdja ter kletarjenje mošta oz. vina. V Posavju je po kakovosti glavna rdeča sorta ravno modra frankinja, saj daje odlična rdeča vina. Zelo prijetna je kot mlado vino pa tudi z daljšim zorenjem daje intenzivno obarvana krepka vina, s sortno značilnim vonjem in blagimi tanini.

Vino ima okoli 12,0 vol% alkohola, diskreten saden okus in prijetno svežino, ki se s staranjem dolgo zadrži. Odlikuje jo tudi velika vsebnost antioksidantov, še posebej resveratola. Resveratol znižuje splošno stopnjo holesterola in zvišuje blagodejno visoko lipoproteinsko gostoto (HDL), ki varuje srce. Istočasno tudi preprečuje rakava obolenja, zato je zmerno uživanje modre frankinje še posebej priporočljivo.

Modra frankinja se postreže pri temperaturi 16-18 C k suhomesnatim jedem, divjačini in k slovenskemu narodnemu jedilniku.


Vsebuje sulfit.
Država porekla:
Slovenija
Regija:
Dolenjska
Barva:
Rdeče
Količina:
0,75 l
Sorta:
Modra Frankinja
Struktura:
Sveža rdeča
Sladkorna stopnja:
Suho
Letnik:
2018
Alkoholna stopnja:
12,5 %
Podrobnosti izdelka

PODROBNOSTI IZDELKA

Slovenija
Dolenjska
Rdeče
0,75 l
Modra Frankinja
Sveža rdeča
Suho
2018
12,5 %

Priljubljeni

Starostna omejitev

Vsebina spletne strani je zaradi ponudbe
alkoholnih pijač namenjena polnoletnim osebam.

KATALOGI