SPLETNA TRGOVINA TRGOVINA

Modra frankinja Vrbanjka

Vsi produkti

Modra frankinja Vrbanjka

100% Modra frankinja, za katero skrbno izberemo grozdje le s srednjega, najstrmejšega pobočja Plešivice, kjer so tla najplitkejša in vsebujejo največ apnenčastega skeleta, kar daje vinu globino, kompleksnost in eleganco. Pravi “Cru” in resničen odraz, kaj najboljši terroirji Bele krajine lahko ponudijo.

Blagovna znamka: ŠUKLJE
20,00 EUR
DODAJ V
Vrbanjka 2017 kaže globino in kompleksnost, ki jo redko najdemo v vsakem letniku. Na nos se prepletajo pikantne arome belega popra in muškatnega oreščka ter sadne arome, ki spominjajo na maline, borovnice, robide, najdemo pa tudi suha zelišča. Na okus je vino polno, zrelo, a hkrati sveže z zelo dolgim ​​pookusom. Tanini so še vedno prisotni, vendar je vino že prijetno pitno. Eleganca, kompleksnost, moč, finesa in svežina v kozarcu. To je vino, narejeno za dolgo staranje. Pijte med leti 2020 in 2032.

Grozdje, namenjeno temu vinu, je izključno iz enega vinograda Vrbanjke iz Plešivice. Trgatev za Vrbanjko poteka le na najbolj strmem delu vinograda, kjer so tla najrevnejša z največjim proporcem apnenčastega skeleta. Revne rastne razmere vplivajo na majhne jagode, majhne grozde in nizek pridelek, kar pa vinu prinaša koncentracijo in kompleksnost. Grozdje je ročno potrgano v 15-kilogramske zaboje, razpecljano in cele jagode fermentiarjo v odprtih kadeh 25 dni. Po končanem mlečno-kislinskem razkisu v posodi iz nerjavečega jekla vino zori eno leto v dve leti rabljenih barique in 500-litrskih sodčkih francoskega hrasta. Vino ni filtrirano.

Vsebuje sulfite.
Država porekla:
Slovenija
Regija:
Bela krajina
Barva:
Rdeče
Količina:
0,75 l
Sorta:
Modra Frankinja
Struktura:
zrelo rdeče vino
Sladkorna stopnja:
Suho
Letnik:
2018
Alkoholna stopnja:
13,5 %
Podrobnosti izdelka

PODROBNOSTI IZDELKA

Slovenija
Bela krajina
Rdeče
0,75 l
Modra Frankinja
zrelo rdeče vino
Suho
2018
13,5 %

Priljubljeni

Starostna omejitev

Vsebina spletne strani je zaradi ponudbe
alkoholnih pijač namenjena polnoletnim osebam.

KATALOGI