Modri pinot Passion Magnum

Vsi produkti

Modri pinot Passion Magnum

Passion pridelamo samo v najodličnejših letnikih, iz izbranih grozdov z najboljših leg. Cvetica spominja na gozdne jagode, temne češnje, slivo, gozdne sadeže, s fino noto dima in vanilje. V ustih občutimo obilico elegance ter kompleksen karakter zrelega modrega pinota iz hladnih krajev.

Blagovna znamka: VINO KUPLJEN
62,22 EUR
DODAJ V
Modri pinot sodi med najstarejše sorte na planetu in je eno najbolj elegantnih rdečih vin tega sveta. Slovi po nežni barvi, ki kmalu preide v granatne odtenke, in po cvetici, ki spominja na zrele jagode. V Slovenijo je prišel že leta 1822, a Vino Kupljen kljub temu sodi med pionirje te sorte – pridelujemo ga od začetka 80. let prejšnjega stoletja.

Passion – strast – pove, da gre za eno od sort, ki smo ji še posebej predani. Passion pridelamo samo v najodličnejših letnikih, iz izbranih grozdov z najboljših leg. Na trg ga postavimo po 18 mesecih zorenja v lesenih sodih francoskega hrasta in po šestih mesecih ležanja v steklenicah. Premore odličen potencial staranja in ga lahko hranimo tudi do dve desetletji.

Barva
Srednje globoka, granatna.

Aroma
Cvetica je intenzivnejša, zelo zrela, a nikakor prezrela, saj jasno pove, da smo v vinogradih s hladnejšo klimo. Spominja na gozdne jagode, temne češnje, slivo, gozdne sadeže, s fino noto dima in vanilje.

Okus
V ustih je suho, spet se pokažejo rdeči sadeži, ki smo jih zaznali na nosu; je polnejšega telesa, s pridihom toplega, a z obilico elegance ter kompleksnim karakterjem zrelega modrega pinota iz hladnih krajev.

Telo
Polno.

Temperatura serviranja
16°C

Spajanje s hrano
Odlično se poda k mesnim jedem, kot so teletina v omaki z jurčki, goveji steak, pečena svinjina, pa tudi k rižotam ali testeninam z jurčki ali šampinjoni.

Vsebuje sulfit.
Država porekla:
Slovenija
Regija:
Štajerska Slovenija
Barva:
Rdeče
Količina:
1,5 l
Sorta:
Modri Pinot
Struktura:
Zrela rdeča
Sladkorna stopnja:
Suho
Letnik:
2018
Alkoholna stopnja:
12,5 %
Podrobnosti izdelka

PODROBNOSTI IZDELKA

Slovenija
Štajerska Slovenija
Rdeče
1,5 l
Modri Pinot
Zrela rdeča
Suho
2018
12,5 %

Priljubljeni

Starostna omejitev

Vsebina spletne strani je zaradi ponudbe
alkoholnih pijač namenjena polnoletnim osebam.

KATALOGI