Novice

Najboljši domači sladoled iz gin tonika

Najboljši domači sladoled iz gin tonika

Ste že slišali za gin tonik sladoled? Ne, ni treba odšteti preveč denarja v centru mesta: najboljši domači sladoled iz gin tonika lahko pripravite sami doma. In to v več različicah s sestavinami, ki so zagotovo že na vaših policah ali v hladilniku.
 
Čeprav je priprava enostavna, morate biti močno pozorni na določene malenkosti. No, v bistvu niti niso zares malenkosti, saj brez vam  brez določenih trikov sladoled verjetno ne bo uspel tako, kot bi moral.

KAJ VSE POTREBUJEMO ZA NAJBOLJŠI DOMAČI SLADOLED?

Gin in tonik, uganili ste. Če se odločite za popolnoma klasičen recept, natančneje za približno 10 lučk potrebujete:

 

185 ml gina Malfy Rosa

500 ml tonika Franklin & Sons Indian Tonic ali kateri koli Franklin & Sons tonic po želji

1 limeto

2 žlici sladkorja (po želji)


najboljsi domaci sladoled

Vse skupaj zmešamo in prelijemo v modelčke in preden postavimo v zamrzovalnik, dodamo še rezine limete. Enostavno, a ne? Ja, če nujno pazite na sledeča pravila!

PRAVILA ZA NAJBOLJŠI DOMAČI SLADOLED IZ GIN TONIKA: NUJNO UPOŠTEVAJTE!

Prvo pravilo je ustrezno redčenje gina: alkohol lahko zamrzne le pri nižji temperaturi od zamrzovalnika. Kako ga torej zamrznemo? Brez skrbi, vaš zamrzovalnik bo povsem zadostoval, le pazite, da boste gin razredčili tako, kot je treba. V povprečju gini vsebujejo 40 % alkohola, zato ga moramo razredčiti vsaj štirikrat, da pridemo na 10 % alkohola. 

Drugo zlato pravilo se tiče tonika. Problem so seveda mehurčki! Vendar samo za estetski videz: če nimate časa, uporabite nedavno odprt tonik, če pa želite idealen izgled sladolednih lučk, tonik odprite in ga pustite nekaj časa stati.

najboljsi domaci sladoled

Tretjega pravila se držite le, če za modelčke pri vlivanju sladoleda uporabljate plastične kozarčke in lesene palčke: vstavite jih dve uri zatem, ko modelčke postavite v zamrzovalnik. Gin tonik lučke morajo v zamrzovalniku stati 12 ur.

DODATNI TRIKI ZA POPESTRITEV GIN TONIK LUČK

Dodatki so tisti, ki zares popestrijo in spremenijo okus sladoleda, da je ta karseda raznolik. Kako torej pripraviti najboljši domači sladoled? Poglejmo si, s čim vse lahko variiramo.

 

Gin toniku lahko dodate naslednje kombinacije:

 

Cvetove rož (najboljše vrtnice) in rožnati poper

Rezino pomaranče in janež

Sadni čaj po vašem okusu

Limono

 

Voi!à! Najboljši domači sladoled bo zagotovo vaš. Navdušite vaše najdražje z izvirno poletno popestritvijo! 

Priljubljeni

Starostna omejitev

Vsebina spletne strani je zaradi ponudbe
alkoholnih pijač namenjena polnoletnim osebam.

KATALOGI