Novice

Gin Monologue by Tomaž Kavčič

Kuharski mojster Tomaž Kavčič Gostilna pri Lojzetu Dvorec Zemono je po treh letih razvijanja trgu predstavil svoj gin.
Gin Monologue povezuje v enotno zgodo zanimivosti pokrajine, ki se razrpostira med Alpami in Jadranskim morjem.
Aromatični destilati iz brinovih jaod in angelike, melise, citronke, enciana, rožmarina, sivke in listov oljke pripovedujejo zgodbe in dopolnjujejo drug drugega, medtem ko tekmujejo za vašo pozornost.
''Gre za zelo všečen gin z močnim karakterjem, vsekakor pa je odličen tudi s tonikom – s suhim tonikom, ki ni premočan in preveč saden. Ne potrebuje veliko dodatkov, sam predlagam le tri brinove jagode. Še ena zanimiva možnost, ki jo sam večkrat uporabim, pa je, da kozarce prej 'odimim' z dimom brinove vejice, nato pa vanje nalijem gin,'' pravi Tomaž Kavčič.

»Umetnost priprave gina so dodatki oziroma botanisti, ki ga mehčajo. Želel sem narediti gin, ki ga lahko pijete brez dodatkov, zgolj z dvema kockama ledu. Ni premočen. Ko sem prišel do tega, sem bil zadovoljen in navdušen. Dal sem ga poskusiti več ljudem, ki niso vsi poznavalci gina, pa tudi specialistom, denimo tudi najbolj cenjenim poznavalcem gina v Italiji. Njihovi odzivi so mi potrdili, da mi je uspelo narediti tisto, kar sem iskal. Gin z novim okusom, karakterjem in všečnostjo,« pravi o ginu znamke Monologue Tomaž Kavčič, chef restavracije Pri Lojzetu na dvorcu Zemono.

Gin Monologue je narejen po tradicionalnih postopkih. Proizveden je iz žit višje kakovosti in iz destilatov naravnih izvlečkov brinovih jagod in izbranih zelišč.
Postopek se zančne z maceriracijo brinjevih jagod in mešanice zelišč, ti se nato v klasičnih kotlih destilirajo. Tako nastane gin, ki ga odlikuje izredno dobra aroma izbranih mediteranskih zelišč, ki skupno z brinjem tvorijo harmoničen okus.

Bistvo proizvoda je, da zaobjame zgodbo in ritem naših krajev od Alp do Jadrana.

Priljubljeni

Starostna omejitev

Vsebina spletne strani je zaradi ponudbe
alkoholnih pijač namenjena polnoletnim osebam.

KATALOGI