Novice

Rebule Ferdinand

Ekipa Roberta Parkerja s svojimi ocenami postavlja vinske smernice, vina, ki jih visoko oceni, pa cenijo tudi vinski trgovci in poznavalci. Sveži rebuli in v lesu šolani rebuli época je Parker dal 88 in 89 točk, s tem pa ju je uvrstil med zelo dobra vina. Macerirano rebulo brutus z 90 točkami pa je vključil med izjemna vina s kompleksnostjo in karakterjem. »Bolj kot visokih ocen sem vesel tega, da je Parkerjeva ekipa našo rebulo štela med najboljša bela vina, kar jih je poskusila v tokratnem ocenjevanju, in da se ji zdi vredna pozornosti tudi zaradi razumnih cen,« pravi Četrtič.


Penina sinefinis iz grozdja z obeh strani Brd


Vinska klet Ferdinand, ki se imenuje po Matjaževem dedu, izstopa prav po rebuli - avtohtoni sorti, ki je doma v Goriških brdih.


Poleg treh tipov rebule - klasične, v hrastovih sodih zorjene époce in naravnega maceriranega vina brutus - ponujajo še penino iz rebule, ki jo od leta 2008 tržijo pod blagovno znamko Sinefinis, kar latinsko pomeni brez konca, brez meje. »Penino iz rebule po klasični metodi pridelujeva s kolegom Robertom Prinčičem iz vinske kleti Gradisciutta iz Collia, torej z italijanske strani Brd, iz mojega in njegovega grozdja,« pravi Četrtič. V vsakem letniku imata 20 tisoč steklenic penine sinefinis, ki izhaja iz dveh držav, a enega območja - Brd. Za prodajo te penine sta odprla podjetje Sinefinis, ki ustvari okoli sto tisoč evrov prihodkov na leto. Do ideje, da bi kot vinarja združila moči in skupaj pridelala vino, sta prišla med študijem MBA v Trstu.


Priljubljeni

Starostna omejitev

Vsebina spletne strani je zaradi ponudbe
alkoholnih pijač namenjena polnoletnim osebam.

KATALOGI