Slovenske posebnosti in avtohtone sorte

Slovenske posebnosti in avtohtone sorte

Poznate Pokalco, Vitovsko grganjo, Sladki pikolit, Peneči teran? Privoščite si prav poseben paket in spoznajte najznačilnejše in avtohtone sorte vinorodne Slovenije. Paket vsebuje penino Peneči teran Jazbec, Pinela Lanthieri Vipava 1894, Vitovska grganja Lisjak Boris, Črna rebula Erzetič, Modra frankinja barrique Šturm, Pikolit sladko Villa Fabiani Malgaj.

Kaj vsebuje

PENINA PENEČI TERAN

Blagovna znamka: JAZBEC
 
Kras, rdeče, 0,75l, suho, 12% alk.
Izrazito temne barve z bogato peno in temnimi mehurčki. Ima vonj po drobnih gozdnih sadežih, skorji maslenega peciva ter vonj drevesne smole sadnega drevja.

 

PINELA LANTHIERI

Blagovna znamka: VIPAVA 1894
 
Vipavska dolina, belo, 0,75l, suho, 2018, 12% alk.
Vino je svetle rumene barve z zelenimi odtenki. Na vonj se nežno prepletajo sadne arome tropskega sadja, hruške, grenivke in kandiranega sadja. Okus je srednje poln, svileno mehak in harmoničen. Citrusi in rdeča grenivka dajejo svež občutek. Pookus je razkošen in lepo zaokroži prvotni vtis.

VITOVSKA GRGANJA

Blagovna  znamka: LISJAK BORIS
 
Kras, belo, 0,75l, suho, 2018, 13,5% alk.
Vino je srednje intenzivne limonaste barve. Aroma je bolj diskretna, prevladujejo citrusi in v ozadju nota lesa in zelišč. V ustih je vino suho, srednje polnega telesa, s precej poudarjeno kislino. Prevladuje precej močan okus po limoni in rahla grenkoba grenivke. Pookus je krajši, a lepo osvežujoč.

ČRNA REBULA

Blagovna znamka: ERZETIČ
 
Goriška brda, rdeče, 0,75l, suho, 2017, 13,5% alk.
Črna rebula je stara briška sorta z drugim imenom Pokalca. V ustih je izjemno polno, prijetno grenko, mladostno, s povsem samosvojo noto taninov, ki je nismo vajeni pri drugih rdečih vinih iz njihovih vinogradov. Vino je temne rubinasto rdeče barve z živahnimi vijoličastimi odtenki. Na nosu se prepletajo vonjave drobnih gozdnih sadežev, rdečega sadja (zrelih sliv, češnje, višnje), popra, cvetov vijolice, usnja, sladkega korena, pokošene trave, paprike, celo medenih not in masla.

MODRA FRANKINJA BARRIQUE

Blagovna znamka: ŠTURM
 
Bela krajina, rdeče, 0,75l, suho, 2013, 12% alk.
Šturm je dvignil Modro frankinjo na neverjeten nivo. Znižal je pridelke na trto, pustil vinu dihati v lesenih sodih in rezultat je elegantno zrelo rdeče vino, ki nobenega ne pusti ravnodušnega. Kisline so mehke, pookus je dolg, kombinacija z rdečim mesom pa božanska.

 

Naročite paket

Priljubljeni

Starostna omejitev

Vsebina spletne strani je zaradi ponudbe
alkoholnih pijač namenjena polnoletnim osebam.