Šopek oranžnih

Šopek oranžnih

Namesto šopka tulipanov, kar šopek oranžnih vin? Zakaj pa ne! Dozorele cvetice se skrivajo v vinu Cuvee Ana Mlečnik, sočno rumeno sadje, akacija in medenjaki v vinu Dimenzije klarnica Makovec ter suhe fige, kava, karamela v Sivem pinotu Ambra Movia.

Kaj vsebuje

CUVEE ANA

Blagovna znamka: MLEČNIK
 
Vipavska dolina, oranžno, 0,75l, suho, 2014, 11% alk.
Vino srednje poudarjene jantarne barve z oranžnimi odtenki. Cvetica je dozorela, pestra, enovita, po borovi smoli, suhih hruškah, s presenetljivo svežino glede na starost. V ustih je zelo suho, srednjega telesa z lepo zrelimi kislinami, adstringenca je minimalna, fokus vina je zelo jasen, mineralen, pookus dolg.

 

DIMENZIJA KLARNICA

Blagovna znamka: MAKOVEC
 
Vipavska dolina, oranžno, 0,75l, suho, 2016, 13% alk.
Srednje intenzivne zlato rumene barve z zelenkastimi odtenki. Na vonj je mogočna, spomni na predikatna vina, sočno rumeno sadje, akacijo, medenjake. V ustih je suha s čudovitim karakterjem po hruški, akaciji. Krepko dolgo vino.

 

SIVI PINOT AMBRA

Blagovne znamke: MOVIA
 
Goriška brda, oranžno, 0,75l, suho, 2013, 12,5% alk.
Barva je dramatična, rahlo neprosojna nekje med temnejšo zlato in jantarno. Vino je sprva dišeče, skoraj sadno, z nežno mero balzamičnih not, ki so sicer lahko hitro dominantne ob daljših maceracijah belih vin. V ozadju najdemo note suhih fig, kave, karamele. V ustih je suho, srednjega telesa, z junaško mero živahnih kislin ter rahlim taninskim oprijemom. Tekstura je gibka, maslena, pookus daljši.

 

Naročite paket

Priljubljeni

Starostna omejitev

Vsebina spletne strani je zaradi ponudbe
alkoholnih pijač namenjena polnoletnim osebam.