Penina Blanc de Blanc

Vsi produkti

Penina Blanc de Blanc

Naš Blanc de Blancs je nastal iz želje, da bi razkrili poln značaj dolenjskega chardonnaya: ena sorta, chardonnay, z enega terroirja, vinograda Pešce. Dolenjska na šampanjski način.

Blagovna znamka: DOMAINE SLAPŠAK
20,90 EUR
DODAJ V
To penino je navdihnila dežela, od koder prihaja naš vinar. V njegovi rodni Šampanji je poimenovanje “Blanc de Blancs” rezervirano samo za vina, ki nastanejo izključno iz chardonnaya.

Ta plemenita sorta tudi kot goba posrka vse, kar mu daje terroir, na katerem raste. Naš cuvée je popoln primer za to. Vse grozdje za penino Blanc de Blancs prihaja samo iz našega vinograda Pesce, kjer chardonnay raste na flišni podlagi. Ta sedimentna kamnina, v kateri se izmenjujeta peščenjak in s kalcijem bogat lapor, je zelo drobljiva in zato kot nalašč za trse, ki korenine poženejo globoko. To daje našemu chardonnayu edinstveno moč in stil, ki se izrazi postopno v 40 mesecih počivanja na drožeh.

DEGUSTACIJA
V nosu na začetku prevladujejo glog, agrumi in zrel ananas. Ko se vino ogreje v kozarcu, chardonnay naše penine Blanc de Blancs nežno razvije vso svojo polnost in kompleksnost. V ustih najprej zaznamo francoske rogljičke in karamelo, ob zaključku pa kutinovo marmelado. Konec je bogat, vinski in natančen.
Država porekla:
Slovenija
Regija:
Dolenjska
Barva:
Belo
Količina:
0,75 l
Sorta:
Chardonnay
Struktura:
Penina
Sladkorna stopnja:
Brut
Podrobnosti izdelka

PODROBNOSTI IZDELKA

Slovenija
Dolenjska
Belo
0,75 l
Chardonnay
Penina
Brut

Priljubljeni

Starostna omejitev

Vsebina spletne strani je zaradi ponudbe
alkoholnih pijač namenjena polnoletnim osebam.

KATALOGI