SPLETNA TRGOVINA TRGOVINA

Penina Brut Nature ŽČ

Vsi produkti

Penina Brut Nature ŽČ

Ta cuvée je sodoben izraz žametne črnine, pridelan brez vsakršnih trikov. 100% nerjaveče jeklo, 5 let staranja na drožeh v steklenici in 0 doziranja po degoržiranju. Pravi Brut Nature.

Blagovna znamka: DOMAINE SLAPŠAK
17,90 EUR
DODAJ V
Žametna črnina je znana po tem, da je te sorte najstarejša trta na svetu, ki še obrodi. Najdete je v Mariboru, kjer so jo zasadili pred 400 leti.

Kar se tiče pridelave vina, pa žametna črnina v svetu ni dosegla takšne prepoznavnosti kot v Sloveniji. Je endemična slovenska sorta, ki jo najdemo predvsem pri nas na Dolenjskem in drugje na vzhodu države. Naš francoski vinar je v njej odkril izjemen potencial za pridelavo penin in ga uresničil v penini Brut Nature ŽČ.

Pri tem se je odločil za strog izbor grozdja z naših najboljših leg, natančen izbor najboljših sokov, t.i. »coeur de cuvée”. Vinifikacija poteka samo v jeklenih sodih, z najmanj pet let staranja na drožeh v steklenici. Penine Brut Nature ŽČ ne doziramo po degoržiranju, da zagotovimo polno in neizumetničeno izkušnjo tega našega najbolj gastronomskega cuvéeja.

DEGUSTACIJA
Brut Nature ŽČ je slamnato zlate barve z jantarnimi odsevi, karakterističnimi za to penino “blanc de noirs”. V nosu najprej začutimo nežno kiselkaste arome s prijetnim pridihom citrusov; predvsem so zaznavne note mandarin, pomela in kutinove marmelade. Okus je vinski, zelo neposreden; skoraj mineralen. Zaključek je zelo dolg in harmoničen, pri čemer prevladuje za naš terroir karakteristična svežina.
Država porekla:
Slovenija
Regija:
Dolenjska
Barva:
Belo
Količina:
0,75 l
Sorta:
Žametna črnina
Struktura:
Penina
Sladkorna stopnja:
Brut Nature
Podrobnosti izdelka

PODROBNOSTI IZDELKA

Slovenija
Dolenjska
Belo
0,75 l
Žametna črnina
Penina
Brut Nature

Priljubljeni

Starostna omejitev

Vsebina spletne strani je zaradi ponudbe
alkoholnih pijač namenjena polnoletnim osebam.

KATALOGI