Pinela selekcija

Vsi produkti

Pinela selekcija

Vino je intenzivno zlato-rumene barve in umirjenega videza. V kozarec polzi skoraj kakor olje in vzbudi pozornost vinskega raziskovalca.

Blagovna znamka: BATIČ
21,96 EUR
DODAJ V
SORTA OZ. ZVRST: 100% Pinela

BARVA: Vino je intenzivno zlato-rumene barve in umirjenega videza. V kozarec polzi skoraj kakor olje in vzbudi pozornost vinskega raziskovalca.

VONJ: Prve zaznave pod nosom se skladajo z očesnimi, arome so nežne, čuti se odprtost, vonj po zrelem sadju (breskev, marelica), diskreten vonj po vaniliji in grozdnih jagodah, polnih sončnih žarkov.
Iz ozadja prihaja širok buket arom (sočne note dozorelega rumenega sadja, kruha), ki sestavljajo čudovito harmonijo.

OKUS: Okus je skladen z videzom in vonjem. Mehkoba, ki se občuti takoj ob pozirku, ne izgine in traja. Elementi Pinele so popolnoma uravnoteženi. Značaj vina je unikaten, gotovo odraz “terroirja”.

Zelo ekstraktna, polna, mineralna z prefinjeno pikantnostjo. Vino deluje pomirjujoče, toda traja in s tem potrjuje svoje bogastvo in enkratnost. Pinela, ki je kljub svoji krepkosti in polnosti, ohranja popolno eleganco sorte.

Nedvomno gre za vino glavnih hodov, posebnih trenutkov, ki je velja počakati, saj vino v kozarcu kar raste in raste. Narava še enkrat dokazuje da je lahko Pinela mojstrovina mojstrovina.Kulinarika: mehki siri z belo plesnijo (brie, camenbert…), zelenjavna rižota, lasagna, ocvrti kalamari, pehtranova potica


Vsebuje sulfit.
Država porekla:
Slovenija
Regija:
Vipavska dolina
Barva:
Belo
Količina:
0,75 l
Sorta:
Pinela
Struktura:
Zrela bela
Sladkorna stopnja:
Suho
Letnik:
2020
Alkoholna stopnja:
14 %
Podrobnosti izdelka

PODROBNOSTI IZDELKA

Slovenija
Vipavska dolina
Belo
0,75 l
Pinela
Zrela bela
Suho
2020
14 %

Priljubljeni

Starostna omejitev

Vsebina spletne strani je zaradi ponudbe
alkoholnih pijač namenjena polnoletnim osebam.

KATALOGI