SPLETNA TRGOVINA TRGOVINA

Rebula Magnum l.2013

Vsi produkti

Rebula Magnum l.2013

Bolj kot aromatičnemu profilu Rebule se posvečamo mineralnosti, slanosti, ki jo nudi briška zemlja. Ponuja diskretne pražene note in vonj rumenih sadežev. V ustih je čvrsta, polna z daljšim pookusom. Prevzame s poudarjeno kislino, slanostjo, mineralnostjo, ki čisti usta.

Blagovna znamka: SIMČIČ EDI
42,00 EUR
DODAJ V
Rebula je znana po svoji rodovitnosti. Največkrat se iz rebule pridelajo enostavnejša, vsakdanja vina. Izbirno delo v 25 do 35 let starih vinogradih ter izbor grozdov ob trgatvi nam omogoča, da pokažemo njen plemenitejši obraz. Bolj kot aromatičnemu profilu se posvečamo mineralnosti, slanosti, ki jo nudi briška zemlja. Rebula je ponos Goriških Brd.

Barva
Globlje zlatorumene barve.

Aroma
Cvetica je prijetno dišeča, dokaj poudarjena za rebulo, nikakor diskretna, z lepo
pestrostjo. Spomni na dozorelost, suha rumena jabolka, limono, tudi limeto, belo cvetje, z nežno balzamično noto in ščepcem medu. Tovrstno pestrost pokaže le popolnoma zrela rebula. Opazimo zorenje v lesu. Ko se odpre, zaznamo lep šopek cvetja. Sadnost ni
na prvem mestu ne pri rebuli ne pri večini naših vin.

Okus
Suho v ustih, visokih kislin, srednjega telesa. Okus je intenziven, kompakten, tekstura oljnata. Čutimo prijetno napetost, celo slanost. Lepo napolni usta in umirjeno vztraja.

Spajanje s hrano:
Ribe in predjedi, ki nimajo preveč intenzivnih arom. Zelo dobro počisti usta, kadar jed ni preveč aromatična. Enostavna za pitje, naraven prijatelj z briško salamo.

Vsebuje sulfit.
Država porekla:
Slovenija
Regija:
Goriška brda
Barva:
Belo
Količina:
1,5 l
Sorta:
Rebula
Struktura:
Zrela bela
Sladkorna stopnja:
Suho
Letnik:
2013
Alkoholna stopnja:
13 %
Podrobnosti izdelka

PODROBNOSTI IZDELKA

Slovenija
Goriška brda
Belo
1,5 l
Rebula
Zrela bela
Suho
2013
13 %

Priljubljeni

Starostna omejitev

Vsebina spletne strani je zaradi ponudbe
alkoholnih pijač namenjena polnoletnim osebam.

KATALOGI