Skipass hotel Kranjska Gora
Skipass hotel Kranjska Gora
Kar nas združuje je ljubezen do hrane. Zaradi naše edinstvene lege smo tako prišli do spoznanja, da lahko poleg slovenskih dobrot, našim gostom ponudimo tudi specialitete avstrijske in italijanske kuhinje. To, kar nas je združevalo že včasih, smo zopet obudili in za vas pripravili jedilnik Tromeje, doživetja treh dežel! Ob uživanju slovenskih jedi in vin vam bo kmalu postalo jasno, od kod slovenski pregovor, ki pravi, da gre ljubezen skozi želodec! Oživili smo dobrote slovenske kuhinje, skrite v starih receptih, pri tem pa ne pozabljamo na načela sodobne zdrave prehrane! Obiščite našo restavracijo in doživite pester svet kulinaričnih okusov! V hotelski restavraciji vas bomo očarali s pristnimi okusi jedi dveh sosednjih dežel in vas popeljali v svet nepozabnih okusov Avstrije, Italije in Slovenije.
recept
Polenovka / Japonska češnja
Polenovka / Japonska češnja
Dimljena polenovka- 600 g fileja polenovke
- 20 g čaja Japonska češnja
- solni cvet
- 150 g graha
- 4 g čaja Japonska češnja
- 40 g masla
- sol
- poper
- 100 g boba
- 200 g prečiščenega masla
- sol
- grahovi poganjki
Obložite posodo z aluminijasto folijo in vanjo posujte čaj. Postavite polenovko na mrežo, ki se prilega posodi tako, da je riba dvignjena 10 cm nad dnom posode. Nad nizkim ognjem segrevajte posodo dokler se ne začne kaditi iz čaja. Nato postavite mrežo v posodo in nepredušno pokrijte. Segrevajte posodo še nadaljnje 2 minuti in odstavite iz ognja. Po 5 minutah vzemite ribo iz posode in začinite s solnim cvetom.
Grahov pire s čajem
Čaj skuhajte v 150 ml vode in precedite. Grah olupite in ga skupaj z maslom dodajte v čaj. Zmeljite s paličnim mešalnikom in začinite s soljo in poprom.