vino in kulinarika

Skipass hotel Kranjska Gora

Skipass hotel Kranjska Gora

Skipass hotel Kranjska Gora

http://www.skipasshotel.si/kuhinja

Kar nas združuje je ljubezen do hrane. Zaradi naše edinstvene lege smo tako prišli do spoznanja, da lahko poleg slovenskih dobrot, našim gostom ponudimo tudi specialitete avstrijske in italijanske kuhinje. To, kar nas je združevalo že včasih, smo zopet obudili in za vas pripravili jedilnik Tromeje, doživetja treh dežel! Ob uživanju slovenskih jedi in vin vam bo kmalu postalo jasno, od kod slovenski pregovor, ki pravi, da gre ljubezen skozi želodec! Oživili smo dobrote slovenske kuhinje, skrite v starih receptih, pri tem pa ne pozabljamo na načela sodobne zdrave prehrane! Obiščite našo restavracijo in doživite pester svet kulinaričnih okusov! V hotelski restavraciji vas bomo očarali s pristnimi okusi jedi dveh sosednjih dežel in vas popeljali v svet nepozabnih okusov Avstrije, Italije in Slovenije.

 
 
 

Pravilno druženje poudari in dopolni pravo kulinarično doživetje. Poudarja okus hrane in aromo vina ter njuno harmonično ravnotežje. Dovolite hišnemu sommelieru, da vas povabi k mizi in vam predstavi pisano paleto najboljših slovenskih in tujih vin. Zaupajte našemu izkušenemu kuharju, ki vas bo očaral s kraljestvom okusov!

 

 

recept

Polenovka / Japonska češnja

Polenovka / Japonska češnja

Dimljena polenovka
  • 600 g fileja polenovke
  • 20 g čaja Japonska češnja
  • solni cvet
Grahov pire s čajem
  • 150 g graha
  • 4 g čaja Japonska češnja
  • 40 g masla
  • sol
  • poper
Bob v maslu
  • 100 g boba
  • 200 g prečiščenega masla
  •  sol
Krožnik
  • grahovi poganjki
Dimljena polenovka
Obložite posodo z aluminijasto folijo in vanjo posujte čaj. Postavite polenovko na mrežo, ki se prilega posodi tako, da je riba dvignjena 10 cm nad dnom posode. Nad nizkim ognjem segrevajte posodo dokler se ne začne kaditi iz čaja. Nato postavite mrežo v posodo in nepredušno pokrijte. Segrevajte posodo še nadaljnje 2 minuti in odstavite iz ognja. Po 5 minutah vzemite ribo iz posode in začinite s solnim cvetom.

Grahov pire s čajem
Čaj skuhajte v 150 ml vode in precedite. Grah olupite in ga skupaj z maslom dodajte v čaj. Zmeljite s paličnim mešalnikom in začinite s soljo in poprom.