Sauvignon

Vsi produkti
Video

Sauvignon

Blede limonaste barve. Cvetica je mladostna poudarjena, prevladujejo primarne arome, bezeg, tropski sadeži, pasijonka, tudi seno in zelena paprika se najdeta. Tudi v ustih je lepo razdišan. Srednje dolg, klasičen pullus.

Blagovna znamka: PTUJSKA KLET
5,76 EUR
DODAJ V
Sveže/Zorjeno:
Sveže vinoRegija:
Štajerska

Tla:
Pestra geološka sestava tal, predvsem prod in glina, navadno so spodnji sloji prekriti s plastjo laporja. Vinogradi se razprostirajo na najboljših vinogradniških legah po pobočjih gričev v okolici Ptuja.
Pridelava grozdja:
Pridelava grozdja je naravi prijazna tako imenovana integrirana pridelava pod budnim očesom svetovalne agronomske službe in enologije iz Ptujske kleti. Trta ima vzgojno obliko dvojni »guyot«.
Trgatev:
Leto ekstremnih razmer bi lahko dejali za letnik 2013. Hladni in vlažni pomladi je sledil, vročinski val v juliju in nato hladni, deževni dnevi in noči v avgustu in septembru , so omogočili sortno izrazitost in bogatost sorte Sauvignon. Tako je grozdje iz Haloz v mozaiku arome vina pričaralo tropske note grenivke ter Sauvignon iz srednjih slovenskih goric, ki dozoreva na bolj rodovitnih tleh tako zelene note paprike in pokošene trave in bezga.
Analiza:
Alkohol: 12,70 vol. %
Skupne kisline: 7,30 g/l
Sladkor: 4,00 g/l
Kletarjenje:
Sauvignon je skupek štirih tehnoloških zrelosti grozdja in različnih enoloških postopkov, kot so 100-odstotna maceracija grozdja od 8 do 24 ur, 100-odstotno zorenje na finih drožeh, predvsem pa 100-odstotna protektivna tehnologija(brez prisotnosti kisika), ki nam zagotavlja ohranjanje sortnih značilnosti, svežine in pitnosti.
Opis vina:
Sauvignon je značilen predstavnik Sauvignonov iz Ptujske kleti, ki jih bogati intenzivna sortna prepoznavnost. V vonju spominja grenivko,kosmuljo ,pokošeno travo in papriko. V okusu je prijetno zaokroženo bogato polno vino, kjer se svežina kisline in sladkor prijetno dopolnjujeta s cvetico vina. Nagrade: Concours Mondial de Bruxelles 2014 Zlata medalja (Gold Medal) Decanter London 2014 Zlata medalja (Gold Medal)
Temperatura:
Za popoln užitek priporočamo 6 ˚C.
Hranjenje vina:
Piti zdaj!
Kuhinjski mojster svetuje:
jedi s šparglji, morske in sladkovodne ribe, rižote, klapavice, ostrige.


Vsebuje sulfit.
Država porekla:
Slovenija
Regija:
Štajerska Slovenija
Barva:
Belo
Količina:
0,75 l
Sorta:
Sauvignon
Struktura:
Sveža bela
Sladkorna stopnja:
Suho
Letnik:
2019
Alkoholna stopnja:
13 %
Podrobnosti izdelka

PODROBNOSTI IZDELKA

Slovenija
Štajerska Slovenija
Belo
0,75 l
Sauvignon
Sveža bela
Suho
2019
13 %

Priljubljeni

Starostna omejitev

Vsebina spletne strani je zaradi ponudbe
alkoholnih pijač namenjena polnoletnim osebam.

KATALOGI