SPLETNA TRGOVINA TRGOVINA

Sauvignon

Vsi produkti
VideoSpletni vinski sejem

Sauvignon

Blede limonaste barve. Cvetica je mladostna poudarjena, prevladujejo primarne arome, bezeg, tropski sadeži, pasijonka, tudi seno in zelena paprika se najdeta. Tudi v ustih je lepo razdišan. Srednje dolg, klasičen pullus.

Blagovna znamka: PTUJSKA KLET
6,90 EUR
DODAJ V
Sveže vino Štajerske regije.
Pestra geološka sestava tal, predvsem prod in glina, navadno so spodnji sloji prekriti s plastjo laporja. Vinogradi se razprostirajo na najboljših vinogradniških legah po pobočjih gričev v okolici Ptuja.

Pridelava grozdja je naravi prijazna tako imenovana integrirana pridelava pod budnim očesom svetovalne agronomske službe in enologije iz Ptujske kleti. Trta ima vzgojno obliko dvojni »guyot«.

Grozdje iz Haloz v mozaiku arome vina pričara tropske note grenivke ter Sauvignon iz srednjih slovenskih goric, ki dozoreva na bolj rodovitnih tleh dodaja zelene note paprike in pokošene trave ter bezga.

Sauvignon je skupek štirih tehnoloških zrelosti grozdja in različnih enoloških postopkov, kot so 100-odstotna maceracija grozdja od 8 do 24 ur, 100-odstotno zorenje na finih drožeh, predvsem pa 100-odstotna protektivna tehnologija(brez prisotnosti kisika), ki nam zagotavlja ohranjanje sortnih značilnosti, svežine in pitnosti.

Sauvignon je značilen predstavnik Sauvignonov iz Ptujske kleti, ki jih bogati intenzivna sortna prepoznavnost. V vonju spominja grenivko, kosmuljo, pokošeno travo in papriko. V okusu je prijetno zaokroženo bogato polno vino, kjer se svežina kisline in sladkor prijetno dopolnjujeta s cvetico vina.

Za popoln užitek priporočamo 6 ˚C.

Kuhinjski mojster svetuje jedi s šparglji, morske in sladkovodne ribe, rižote, klapavice, ostrige.


Vsebuje sulfit.
Država porekla:
Slovenija
Regija:
Štajerska Slovenija
Barva:
Belo
Količina:
0,75 l
Sorta:
Sauvignon
Struktura:
Sveža bela
Sladkorna stopnja:
Suho
Letnik:
2020
Alkoholna stopnja:
12,5 %
Podrobnosti izdelka

PODROBNOSTI IZDELKA

Slovenija
Štajerska Slovenija
Belo
0,75 l
Sauvignon
Sveža bela
Suho
2020
12,5 %

Priljubljeni

Starostna omejitev

Vsebina spletne strani je zaradi ponudbe
alkoholnih pijač namenjena polnoletnim osebam.

KATALOGI