Sauvignon Vert

Vsi produkti

Sauvignon Vert

Za vino je značilna rumena barva z zlatim odtenkom. Pozna trgatev izjemno zdravega in dozorelega grozdja vinu daje ob mineralni svežini ekstremno polno telo, z bogatimi aromami in dolgim pookusom.

Blagovna znamka: SIMČIČ MARJAN
10,60 EUR
DODAJ V
Za vino je značilna rumena barva z zlatim odtenkom. Pozna trgatev izjemno zdravega in dozorelega grozdja vinu daje ob mineralni svežini ekstremno polno telo, z bogatimi aromami in dolgim pookusom. Če vino za nekaj časa pustimo v kozarcu, se v njem razvijejo kompleksnejše, nežne in nevsiljive arome, ki se pomikajo od začetnih zeliščnih not proti vonju suhega poljskega cvetja. Na bogatem okusu, polnega telesa in z izrazito mineralnostjo, se začuti prijeten karakterističen odhod zrelih mandljev.

Sauvignonasse lahko ponudimo kot odličen samostojen aperitiv. Običajno ga kombiniramo k širokemu spektru začetnih jedi. Izjemno se poda k kuhanim špargljem z nastrganim trdo kuhanim jajcem, avokadovo kremo in rahlim solatnim prelivom; k testeninam in rižotam z različno zelenjavo; omletam z artičokami ali različnimi zelišči; k morskim hladnim predjedem; popečeni zelenjavi…


Vsebuje sulfit.

Serviramo ga pri temperaturi 10-12°C
Država porekla:
Slovenija
Regija:
Goriška brda
Barva:
Belo
Količina:
0,75 l
Sorta:
Sauvignonasse
Struktura:
Sveža bela
Sladkorna stopnja:
Suho
Letnik:
2019
Alkoholna stopnja:
13,5 %
Podrobnosti izdelka

PODROBNOSTI IZDELKA

Slovenija
Goriška brda
Belo
0,75 l
Sauvignonasse
Sveža bela
Suho
2019
13,5 %

Priljubljeni

Starostna omejitev

Vsebina spletne strani je zaradi ponudbe
alkoholnih pijač namenjena polnoletnim osebam.

KATALOGI