Sauvignon

Vsi produkti

Sauvignon

Sauvignon je blede zlato rumene barve z zlatimi odtenki. Nos je tipičen po bezgu, suhih zeliščih vendar je harmoničen in eleganten. V ustih prepriča z sortno aromatiko in dolgim pookusom. Priporočamo ga k zelenjavnim jedem, zlasti spomladi k šparglejm.

Blagovna znamka: VINO KUPLJEN
9,70 EUR
DODAJ V
Francoska sorta je svoj domicil najprej našla v dolini Loare ter v belih vinih Bordeauxa, nato se je ustoličila kot prva sorta Nove Zelandije; slednja danes vse bolj postaja sinonim za to priljubljeno sorto. Za sauvignon so značilne izrazite, poudarjene zeliščne note, v nekoliko toplejših krajih tudi tropski sadeži. Štajerska je nedvomno vrhunska regija za sauvignon, kar ne nazadnje dokazuje kopica zelo dobrih in tudi odličnih sauvignonov v naši bližnji okolici.

Sauvignon Kupljen ne igra na priljubljeno intenzivnost sorte in poudarjene zeliščne note. Raje je nekoliko dozorel, a še vedno svež, nekoliko zadržanih arom, ki so pestre ter prepoznavno sortne. Je vino, ki bo z lahkoto zdržalo pol desetletja ali še več.

Barva
Svetlo rumena z zelenimi refleksi.

Aroma
Spominja na bezgov cvet, tropske sadeže, suho seno, tudi na limone in marelice.

Okus
Suh.

Telo
Srednje, z obilico vztrajnosti.

Temperatura serviranja
12°C

Spajanje s hrano
Ker ni izrazito aromatičen, odlično poda k hrani. Priporočamo ga k jedem s šparglji, solatam, testeninam s paradižnikovo omako ter k ostalim jedem, kjer je zelenjava pomembna sestavina

Vsebuje sulfit.
Država porekla:
Slovenija
Regija:
Štajerska Slovenija
Barva:
Belo
Količina:
0,75 l
Sorta:
Sauvignon
Struktura:
Sveža bela
Sladkorna stopnja:
Suho
Letnik:
2019
Alkoholna stopnja:
12,5 %
Podrobnosti izdelka

PODROBNOSTI IZDELKA

Slovenija
Štajerska Slovenija
Belo
0,75 l
Sauvignon
Sveža bela
Suho
2019
12,5 %

Priljubljeni

Starostna omejitev

Vsebina spletne strani je zaradi ponudbe
alkoholnih pijač namenjena polnoletnim osebam.

KATALOGI