SPLETNA TRGOVINA TRGOVINA

Sauvignonasse

Vsi produkti

Sauvignonasse

Barva je srednje globoka jantarna z lepim leskom. Vino v ustih odlikujejo prefinjenost, večslojnost in pestrost okusa.

Blagovna znamka: KMETIJA MLEČNIK
23,10 EUR
DODAJ V
To je novo uradno ime za »Furlanski tokaj«, ki je poleg Rebule in Malvazije na naši kmetiji vedno predstavljal enega od stebrov vinogradništva. Naši najstarejši ohranjeni vinogradi iz leta 1947 so zasajeni s to sorto, katere cepiči so bili leta 1946 izbrani na podlagi masovne selekcije. To prakticiramo še naprej pri zasaditvi novih vinogradov, saj hočemo ohraniti unikatni karakter našega vina iz te sorte. Po trgatvi je bil mošt skupaj s jagodami maceriran 4 dni (brez kontrole temperature, brez dodanih kvasovk), s čimer je iz grozdnih jagod pridobil čim več naravnih snovi, katera bodočemu vinu zagotovijo veliko
naravno stabilnost. Posledica tega je tudi intenzivna rumena barva z rahlimi odtenki zelene ter rahlo motnostjo in možnostjo usedline, ker naših vin ne filtriramo. Med dvoletnim zorenjem v velikih hrastovih sodih je vino opravilo tudi mlečni razkis. V kleti vinu ne spreminjamo karakterja, kar pomeni, da ga ne filtriramo, čistimo, ne uporabljamo nobenih enoloških sredstev in postopkov, razen pretokov in majhne količine žvepla (katero tudi navedemo na etiketi).

Barva je srednje globoka jantarna z lepim leskom. Cvetica je sicer dozorela, hkrati pa ponudi mladostne cvetne zaznave, sočne in suhe marelice, malce karamele ter dima. Zelo vabljivo. V ustih je vino suho, srednjega telesa, kisline so višje, pri tej sorti, vsaj v Brdih, so redko tako visoke in živahne, zaznamo simpatično trpkost. Vino v ustih odlikujejo prefinjenost, večslojnost in pestrost okusa. Dolgo, vztrajno, odlično.


Vsebuje sulfit.
Država porekla:
Slovenija
Regija:
Vipavska dolina
Barva:
Oranžno
Količina:
0,75 l
Sorta:
Sauvignonasse
Struktura:
Belo macerirano
Sladkorna stopnja:
Suho
Letnik:
2015
Alkoholna stopnja:
11 %
ECO:
ekološko vino
Podrobnosti izdelka

PODROBNOSTI IZDELKA

Slovenija
Vipavska dolina
Oranžno
0,75 l
Sauvignonasse
Belo macerirano
Suho
2015
11 %

Priljubljeni

Starostna omejitev

Vsebina spletne strani je zaradi ponudbe
alkoholnih pijač namenjena polnoletnim osebam.

KATALOGI