Peneče vino, izdelano po klasični metodi. Grozdje prihaja iz slovenskih in italijanskih vinogradov v Brdih. Nežne rožnate barve, mehurčki so drobnejši, pogosti. Suho v ustih, penjenje je obilnejše, srednjega telesa, zmernih do višjih kislin
Dolg opis
Peneče vino, izdelano po klasični metodi. Grozdje prihaja iz slovenskih in italijanskih vinogradov v Brdih. S pravočasno ročno trgatvijo ohranimo svežino in primerno vsebnost sladkorja. Nežnemu stiskanju celih grozdov sledi takojšen pretok in fermentacija pri kontrolirani temperaturi. Vino pred drugo fermentacijo zori na finih drožeh. Sekundarna fermentacija poteka v steklenici. Peneče vino zori na lastnih kvasovkah najmanj 36 mesecev.
Nežne rožnate barve, mehurčki so drobnejši, pogosti. Cvetica je zadržana, po suhem cvetju, maslu, mokrem kamnu. Suho v ustih, penjenje je obilnejše, srednjega telesa, zmernih do višjih kislin. Zračenje v kozarcu aromo dodatno odpre. Z daljšim jasnim pookusom, ki lepo odreže.
Videz
Nežne rožnate barve, mehurčki so drobnejši, pogosti.
Vonj
Cvetica je zadržana, po suhem cvetju, maslu, mokrem kamnu.
Okus
Suho v ustih, penjenje je obilnejše, srednjega telesa, zmernih do višjih kislin. Zračenje v kozarcu aromo dodatno odpre.
Ujemanje s hrano
predjedmi in glavnimi jedmi