SPLETNA TRGOVINA TRGOVINA

Šipon LV l.2016 - PRA

Vsi produkti

Šipon LV l.2016 - PRA

Vse skupaj zelo mladostno, prepleteno in kompleksno. V hiši Pra-vino so pridelali še en izjemen šipon, ki ga lahko postavite na najzahtevnejše karte tega sveta. Izjemno!

64,50 EUR
DODAJ V
Kratko o vinu:
Zgodovina pravi, da je Napoleon rekel » sibon «, kar so domačini slišali Šipon, ki z malo obremenitvijo in posebno nego daje izjemna vina, še posebej takrat, ko nam je narava naklonjena. Zimska idila v januarju, ko zaledenijo grozdne jagode je pravi čas za trgatev. Vino je zlatorumene barve, lepo gladko, elegantno – nepozabno.
Servirati 6-10 stopinj celzija.

STROKOVNA OCENA V BESEDI:
Nežne zlatorumene barve, ob natakanju opazimo gostoto in viskoznost. Cvetica je naravnost izjemna. Suho sadje, jabolčni krhlju, posušene hruške, kutina, melona, predvsem pa je vino obdržalo sortne značilnosti šipona v obliki zrelih jabolk in sočnih hrušk. Vse skupaj zelo mladostno, prepleteno in kompleksno. V ustih je sladko, slastno, visoka kisline se čudovito ujame z izjemno sladkostjo, erupcije okusov v ustih pa se kar ne končajo. Tekstura je viskozna, oljnata, pookus dolg več minut. Po krajšem premoru, ki gre bolj na račun spremenjenih naravnih danosti kot česarkoli drugega, so v hiši Pra-vino pridelali še en izjemen šipon, ki ga lahko postavite na najzahtevnejše karte tega sveta. Izjemno!


Vsebuje sulfit.
Država porekla:
Slovenija
Regija:
Štajerska Slovenija
Barva:
Belo
Količina:
0,375 l
Sorta:
Šipon
Struktura:
predikatno vino
Sladkorna stopnja:
Sladko
Letnik:
2016
Alkoholna stopnja:
11 %
Podrobnosti izdelka

PODROBNOSTI IZDELKA

Slovenija
Štajerska Slovenija
Belo
0,375 l
Šipon
predikatno vino
Sladko
2016
11 %

Priljubljeni

Starostna omejitev

Vsebina spletne strani je zaradi ponudbe
alkoholnih pijač namenjena polnoletnim osebam.

KATALOGI