SPLETNA TRGOVINA TRGOVINA

Sivi pinot BREG

Vsi produkti

Sivi pinot BREG

Jantarno vino, bolj rdeče kot belo. Ročno brano v našem starem vinogradu sivega pinota. Delno nepecljano grozdje in dva meseca maceracije.

Blagovna znamka: MAROF
Izdelka žal ni na zalogi
Srednje globoke oranžno-jantarne barve. Cvetica je intenzivnejša, aromatična, kot se za sivi pinot spodobi. Pikantne note prevladujejo nad zrelimi rdečimi sadeži, prikrade se nota sveže zmlete kave, zrela rdeča jabolka. Pestro! Suho v ustih, srednjega telesa, višjih kislin, taninski oprijem je zelo pogumno nastavljen in se lahko spogleduje tudi s kakšnimi rdečimi vini. Pikantno tudi v ustih, predvsem pa vino premore obilico strukture. Srednjega telesa, s presenetljivo zmerno alkoholno stopnjo glede na sorto, poreklo pa tudi (krepak) slog hiše, ki pa se resnici na ljubo umirja.

Vinifikacija: Ročno brano v 10-kilogramske zabojčke. Polovica grozdja je ostala nesprecljana. Spontana fermentacija je potekala ločeno, ob nadzorovani temperaturi, v lesenih čebrih. Maceracija je trajala dva meseca. Klobuk se je potapljal le pri specljanem grozdju. Po prešanju je vino zorelo 22 mesecev na finih drožeh v 500 litrskih lesenih sodih. Brez bistril, čistil in filtriranja.
Država porekla:
Slovenija
Regija:
Prekmurje
Barva:
Belo
Količina:
0,75 l
Sorta:
Sivi Pinot
Struktura:
sveže belo vino
Sladkorna stopnja:
Suho
Letnik:
2017
Alkoholna stopnja:
13 %
Podrobnosti izdelka

PODROBNOSTI IZDELKA

Slovenija
Prekmurje
Belo
0,75 l
Sivi Pinot
sveže belo vino
Suho
2017
13 %

Priljubljeni

Starostna omejitev

Vsebina spletne strani je zaradi ponudbe
alkoholnih pijač namenjena polnoletnim osebam.

KATALOGI