Sivi Pinot Lanthieri

Vsi produkti
Video

Sivi Pinot Lanthieri

Vino je bogato, polno in zrelo z izrazitim sortnim značajem. Polno, okusno vino, ki se zaključi v dolgem, pikantnem pookusu.

Blagovna znamka: VIPAVA 1894
10,90 EUR
DODAJ V
Na Vipavskem se trgatev začne s Sivim pinotom. Suh in topel avgust mu omogoča, da dobro dozori in razvije visok delež sladkorja. V želji, da bi se aromatični potencial in sortni karakter med zorenjem ohranil, so vinogradi sivega pinota največkrat posejani v nižjih predelih Vipavske doline, kjer so noči hladnejše, vodne rezerve pa nekoliko višje. Ob trgatvi smo grozdne jagode obdržali v stiku s sokom in pridobili več arom in močnejši okus. Fermentacija je potekala spontano,
delno v leseni posodi, delno v INOX cisternah. Vino je zorelo leto dni.

Barva je srednje globoka jantarna z rožnatimi odtenki. Cvetica je poudarjena, dišeča in upravičuje sloves aromatične sorte. Med zaznave po sočnih, zrelih rumenih sadežih je lepo, pametno pomešana zaznava po praženem in karameli, ki razkriva zorenje v sodu. To pa vino povzdigne in ga ne prikrije, tako da dobimo polno in pestro cvetico. V ustih je vino suho, srednjega telesa, karakter je prav tako poudarjen kot na cvetici. Polno, okusno vino, ki se zaključi v dolgem, pikantnem pookusu. Gotovo eden najboljših sivih pinotov v sezoni 2019, morda celo najboljši.

Vsebuje sulfit.
Država porekla:
Slovenija
Regija:
Vipavska dolina
Barva:
Belo
Količina:
0,75 l
Sorta:
Sivi Pinot
Struktura:
Sveža bela
Sladkorna stopnja:
Suho
Letnik:
2017
Alkoholna stopnja:
13 %
Podrobnosti izdelka

PODROBNOSTI IZDELKA

Slovenija
Vipavska dolina
Belo
0,75 l
Sivi Pinot
Sveža bela
Suho
2017
13 %

Priljubljeni

Starostna omejitev

Vsebina spletne strani je zaradi ponudbe
alkoholnih pijač namenjena polnoletnim osebam.

KATALOGI