SPLETNA TRGOVINA TRGOVINA

Sivi pinot

Vsi produkti

Sivi pinot

(1 ocena) Napišite oceno

Barva je dokaj globoka, zlata in nakazuje dozorevanje in evolucijo. Čeprav so primarne arome prepustile mesto notam po cvetju, regratovem medu, rozinam in borovi smoli, cvetica nezmotljivo spomni na sivi pinot.

Blagovna znamka: MOVIA
Produkta trenutno ni mogoče kupiti.
Če rebula in EXTO (ex tokai) predstavljata cvetni in sadni del spektra med našimi vini, je sivi pinot iz popolnoma druge zgodbe. Barva je dokaj globoka, zlata in nakazuje dozorevanje in evolucijo. Čeprav so primarne arome prepustile mesto notam po cvetju, regratovem medu, rozinam in borovi smoli, cvetica nezmotljivo spomni na sivi pinot. Drži, potrebnih je nekaj minut, da se prebijemo skozi vse sloje arom in da se cvetica popolnoma odpre in razvije. Suh v ustih, s čudovito kompleksnostjo ter globino značaja, kančkom taninov ter zelo dolgim zaključkom. Sivi pinot, ki hodi po neuhojenih poteh, neukročen, a civiliziran.

Sivi pinot ponudimo ohlajen na 10°C. Zaradi svojega kompleksnega karakterja se dobro poda k mastnejšim ribam na žaru, kot so skuša,jegulja ali krap, k testeninam s paradižikom in baziliko, jedem z jajčevci in tudi k azijski kuhinji.


Vsebuje sulfit.
Država porekla:
Slovenija
Regija:
Goriška brda
Barva:
Belo
Količina:
0,75 l
Sorta:
Sivi Pinot
Struktura:
zrelo belo vino
Sladkorna stopnja:
Suho
Letnik:
2020
Alkoholna stopnja:
13 %
ECO:
ekološko vino
Podrobnosti izdelka

PODROBNOSTI IZDELKA

Slovenija
Goriška brda
Belo
0,75 l
Sivi Pinot
zrelo belo vino
Suho
2020
13 %

Priljubljeni

Starostna omejitev

Vsebina spletne strani je zaradi ponudbe
alkoholnih pijač namenjena polnoletnim osebam.

KATALOGI