Sivi pinot

Vsi produkti

Sivi pinot

Sivi pinot zaznamuje intenzivenost in kompleksnost vonja (v katerem zaznamo prijetne cvetne vonjave, ki s časom pridobivajo sadne in nekoliko začinjene note), polnost telesa, alkoholno bogatost z uravnoteženimi kislinami in sortno značilnostjo.

Blagovna znamka: SIMČIČ MARJAN
Produkta trenutno ni mogoče kupiti.
Naše vino ima zlato rumeno barvo z izraženim bakrenim odsevom. Sama barva že nakazuje na način predelave, ki v pravilni smeri potencira intenzivenost in kompleksnost vonja (v katerem zaznamo prijetne cvetne vonjave, ki s časom pridobivajo sadne in nekoliko začinjene note), polnost telesa (kjer mehak, zrel in saden začetek v ustih sčasoma prekrije prepoznavna nota zrelih marelic in melon), alkoholno bogatost z uravnoteženimi kislinami in sortno značilnostjo.

Sivi Pinot zaradi njegove kompleksnosti lahko priporočamo k širokemu spektru jedi, od hladnih predjedi do pomladno-poletnih testenin, rižot. Dobro se prileže tudi k lahkim morskim juham, školjkam, rakom, ribam, hobotnici, vsej perutnini in sirom. Odlično pa se poda tudi k ne preveč začinjeni azijski, tajski in moderni japonski kuhinji.

Serviramo ga pri temperaturi 10-12°C


Vsebuje sulfit.
Država porekla:
Slovenija
Regija:
Goriška brda
Barva:
Belo
Količina:
0,75 l
Sorta:
Sivi Pinot
Struktura:
Sveža bela
Sladkorna stopnja:
Suho
Letnik:
2019
Alkoholna stopnja:
14 %
Podrobnosti izdelka

PODROBNOSTI IZDELKA

Slovenija
Goriška brda
Belo
0,75 l
Sivi Pinot
Sveža bela
Suho
2019
14 %

Priljubljeni

Starostna omejitev

Vsebina spletne strani je zaradi ponudbe
alkoholnih pijač namenjena polnoletnim osebam.

KATALOGI