SPLETNA TRGOVINA TRGOVINA

Tokata

Vsi produkti

Tokata

Globoka rumena barva kaže na visoko zrelost in strukturo vina. Na nosu je zaznavna intenzivna cvetica z veliko sadnosti in mineralnosti, ter zaznavami citrusov in bele breskve. V ustih je vino zaokroženo, uravnoteženo, v odhodu zaznamo mandlje.

Blagovna znamka: SIMČIČ EDI
21,00 EUR
DODAJ V
Sauvignonasse je ena najbolj starih in po številu trsov ena najbolj pogosto nasejanih sort tako v Goriških Brdih kot tudi v regiji Furlanija-Julijska krajina onstran meje. V Goriških Brdih je posajena na srednje in nižje ležečih legah. Je vino z lepo strukturo in bogato aromatiko. Njena intenzivna mineralnost je značilna za vina, pridelana na tem področju. Nekoč so iz nje pridelovali namizno vino, danes pa v sebi razvije ves potencial terroirja.

Vino je srednje globoke zlatorumene barve.
Cvetica potrebuje nekaj časa, da se odpre. Je vse prej kot sadna, prej pikantna, po suhih zeliščih, najdemo celo črni poper z naznako zorenja v lesu. Polna, kompaktna
cvetica obenem pove, da je bilo grozdje ob trgatvi zelo zrelo in sočno.

Četudi je suho v ustih, deluje malce sladkasto, prijetno, z jasno naznačeno oljnato teksturo, ki se lepo razpelje po ustih. Krepkejšega telesa in zmernih kislin, ki pa so ravno pravšnje. Intenzivnost okusa in vztrajnost sta pomembna atributa tega vina, ki se zaključi v dolgem pookusu po suhih zeliščih in maslu. Še precej mlado.
Država porekla:
Slovenija
Regija:
Goriška brda
Barva:
Belo
Količina:
0,75 l
Sorta:
Sauvignonasse
Struktura:
sveže belo vino
Sladkorna stopnja:
Suho
Letnik:
2019
Alkoholna stopnja:
13,5 %
Podrobnosti izdelka

PODROBNOSTI IZDELKA

Slovenija
Goriška brda
Belo
0,75 l
Sauvignonasse
sveže belo vino
Suho
2019
13,5 %

Priljubljeni

Starostna omejitev

Vsebina spletne strani je zaradi ponudbe
alkoholnih pijač namenjena polnoletnim osebam.

KATALOGI