vino in kulinarika

Gostilna Čubr

Gostilna Čubr

Gostilna Čubr

http://www.gostilna-cubr.com/ Na poti iz Kamnika proti Brniku v vasici Križ ne smemo zgrešiti gostile Čubr. Začetki segajo več kot 250 let v preteklost in danes nas s kulinaričnimi dobrotami razvaja že tretja generacija. Sprva so njihovi predniki stregli predvsem hladne jedi, medtem ko je sedaj ponudba dodobra izpopolnjena.
Bolj kot po jedeh iz stalnega jedilnika so znani po raznih dobrotah, ki se spreminjajo v skladu z letnimi časi. Najbolj značilne jedi njihove kuhinje so štruklji, pehtranova juha, rezine svežega brancina na ocvrti rukoli, mlado pečeno jagnje ali žrebičkov file z rdečim poprom. Kruh pečejo doma, posebej zanimivi so ajdov kruh s sadjem, koruzni ocvirki, bel kruh z makom ali graham kruh s čebulo. Ker se pri Čubru zavedajo, da ni dobrega in uspešnega kosila brez žlahtne kapljice, za to poskrbijo z več kot sto vrstami buteljčnih vin in nekaj vrstami vrhunskega odprtega vina, pri izbiri katerega nam z veseljem svetujejo. Kosilo lahko končamo s potepom po vasici, sprehodom do kriškega ribnika ali vzponom na razvaline kriškega gradu. Tudi če smo kdaj v bližini in si zaželimo samo nečesa sladkega, k Čubru enostavno moramo zaviti, če ne zaradi domačih štrukljev, pa zaradi dnevno pripravljenih svežih domačih sladic.

 
 

recept

RAVIOLI S STARANIM SIROM, PESTO BAZILIKE TER PRAH SIPINEGA ČRNILA

Ravioli
Sestavine:
  • 210 tip 400 moke, 90 g ostre moke, 4 rumenjake, 2 jajca, sol
Postopek: Moka se preseje, doda vse ostale sestavine ter dobro zgnete. Testo počiva 15 min v hladilniku.
 
Nadev
Sestavine:
  • 0,5 l mleka, 62 g malsa, 25 g moke, 250 g Pustotnik staran sir, 11 g želatine, sol
Postopek: Iz masla, moke ter mleka naredimo bešamel. Zalijemo z mlekom in dodamo sire. Solimo po okusu. Počakamo da masa vre vsaj 5 minut. Odstavimo ter dodamo namočeno odcejeno želatino.
 
Sušeni paradižniki
Sestavine:
  • groba sol, 6 malih češnjevih paradižnikov, oljčno olje
Postopek: Paradižnike narežemo na polovice, jih damo v pekač ter posujemo s soljo ter pokamo za oljčnim oljem. Pečemo 50 min na 120 stopinj celzija.
 
Drobljenec sipinega črnila
Sestavine:
  • 100 g parmezana, čajna žlica sipinega črnila (pasta), 100 g masla, 50 g moke, ščep česnovega granulata, sol, poper
Postopek: Vse sestavine zgnetemo skupaj. Damo na peki papir in na pekač. Pečemo 20 minut na 170 stopinj celzija.
 
Pesto bazilike
Sestavine:
  • 2 šopka sveže bazilike, 100 g špinače, 150 ml oljčnega olja, 100 ml vode, 40 g naribanega parmezana, sol
Postopek: Baziliko ter špinačo blanširamo ter ohladimo. Odcedimo in nato dodamo olje, vodo in parmezan. Nato dobro vse skupaj zmiksamo. Solimo po okusu.

Priljubljeni

Starostna omejitev

Vsebina spletne strani je zaradi ponudbe
alkoholnih pijač namenjena polnoletnim osebam.

KATALOGI