vino in kulinarika

Janez Bratovž

JB Restavracija

Janez Bratovž

www.jb-slo.com

JB restavracija v centru Ljubljane – ena izmed 100 najboljših restavracij na svetu – je zatočišče za ljubitelje prefinjenega okusa. V njej boste tisti, ki razumete okus popolnosti, uživali v kulinarični umetnosti chefa Janeza Bratovža.

 

Jedi temeljijo na odnosu med štirimi osnovnimi elementi: zemlja, voda, zrak in ogenj. Voda je znamenje slanega, ogenj grenkobe, zrak kislega in zemlja sladkega okusa.JB restavracija je slovensko svetišče kulinarike v pritličju Plečnikove zgradbe iz konca dvajsetih let minulega stoletja. Notranjost je umirjeno elegantna in udobna. Atmosfera in suvereno domiselne jedi chefa pričarajo ozračje harmonične razkošnosti.

 

JB restavracija je plod družinske ljubezni in sodelovanja. Soproga chefa Ema je menedžer JB restavracije, hči Nina je sommelier, chefu pa družbo v kuhinji dela sin Tomaž.

 

V JB restavracijo se za čas kosila in večerje rade zatečejo družine, ki – tako starši kot otroci – uživajo v prefinjenem, prvinskem okusu hrane. Prostor je primeren tudi za posebna praznovanja in dogodke, kot so poroke, PR dogodki in druge zaključene družbe ter poslovna srečanja.

 

V JB restavraciji organizirajo tudi posebne tematske večere s kuharskimi mojstri svetovnega kova.

 

recept

Brancin z zelenjavo

Postopek

1. Brancina očistimo, oluskamo, filiramo in ga prerežemo na 4 enake kose. Nekoliko posolimo.

2. Vso zelenjavo očistimo in narežemo na rezine. Korenje in cvetačo poprej kuhamo 5 minut.

3. V nepregorno posodo zložimo vso zelenjavo. Posolimo jo, popopramo, dodamo lovorjev list, prilijemo oljčno olje in belo suho vino ter nanj položimo ribje fileje.

4. Testo zvaljamo in napnemo na robove posode. Premažemo ga z jajcem, potresemo s solnim cvetom in pečemo v pečici 20 minut pri temperaturi 165 °C.

5. Pečen krušni pokrov previdno odstranimo. Na krožnike porazdelimo zelenjavo in ribo ter priložimo tudi pečen krušni pokrov.

Sestavine

600 g piranskega brancina
30 g bučk
30 g rumenega korenja
30 g rdečega korenja
30 g brokolija
30 g cvetače
0,4 dl oljčnega olja

0,4 dl belega suhega vina
sol
poper v zrnih
lovorjev list
300 g kvašenega testa
1 jajce
solni cvet

Priljubljeni

Starostna omejitev

Vsebina spletne strani je zaradi ponudbe
alkoholnih pijač namenjena polnoletnim osebam.

KATALOGI