Ime produkta ste dodali na vaš seznam želja!

Modri pinot Passion Magnum

Passion pridelamo samo v najodličnejših letnikih, iz izbranih grozdov z najboljših leg. Cvetica spominja na gozdne jagode, temne češnje, slivo, gozdne sadeže, s fino noto dima in vanilje.

64,00 €

Na zalogi.
Čas dostave: 2-4 delovnih dni.
(0)
Modri pinot Passion Magnum
64,00 €
Blagovna znamka
Linija
Kupljen Stars of Stiria
Država
Regija
Štajerska Slovenija
Barva
rdeče
Volumen
1,5 L
Sorta
Modri Pinot
Struktura
zrelo rdeče vino
Sladkorna stopnja
suho
Letnik
2019
Alkoholna stopnja
12,5 %
Vsebuje
sulfit

Dolg opis

Modri pinot sodi med najstarejše sorte na planetu in je eno najbolj elegantnih rdečih vin tega sveta. Slovi po nežni barvi, ki kmalu preide v granatne odtenke, in po cvetici, ki spominja na zrele jagode. V Slovenijo je prišel že leta 1822, a Vino Kupljen kljub temu sodi med pionirje te sorte – pridelujemo ga od začetka 80. let prejšnjega stoletja.

Passion – strast – pove, da gre za eno od sort, ki smo ji še posebej predani. Passion pridelamo samo v najodličnejših letnikih, iz izbranih grozdov z najboljših leg. Na trg ga postavimo po 18 mesecih zorenja v lesenih sodih francoskega hrasta in po šestih mesecih ležanja v steklenicah. Premore odličen potencial staranja in ga lahko hranimo tudi do dve desetletji.

Temperatura serviranja

16°C

Videz

Srednje globoka, granatna barva.

Vonj

Cvetica je intenzivnejša, zelo zrela, a nikakor prezrela, saj jasno pove, da smo v vinogradih s hladnejšo klimo. Spominja na gozdne jagode, temne češnje, slivo, gozdne sadeže, s fino noto dima in vanilje.

Okus

V ustih je suho, spet se pokažejo rdeči sadeži, ki smo jih zaznali na nosu; je polnejšega telesa, s pridihom toplega, a z obilico elegance ter kompleksnim karakterjem zrelega modrega pinota iz hladnih krajev.

Ujemanje s hrano

Odlično se poda k mesnim jedem, kot so teletina v omaki z jurčki, goveji steak, pečena svinjina, pa tudi k rižotam ali testeninam z jurčki ali šampinjoni.

Ocene in komentarji

Skupna ocena:

Modri pinot Passion Magnum

64,00 €
Ocenite izdelek

Modri pinot Passion Magnum
64,00 €