Novice

Začimbe za gin: katere so prava izbira?

ZAČIMBE ZA GIN: katere so prava izbira?

Gin, najbolj priljubljena žgana pijača zadnjih let, najpogosteje v paru s tonikom, je najprej postala velik poletni trend, danes pa je že čisto prava klasika. Vse več je receptov, ki se poigravajo z okusi, teh pa se trdno držijo začimbe za gin, ki so nujna oprema za vse prave ljubitelje najbolj popularne osvežilne pijače.

 

začimbe za gin

 

Pripravili smo še namige, s katerimi lahko gin popestrite sami. Že imate vse začimbe za gin, s katerimi se boste podpisali pod vaš gin in očarali goste?
 

Pred vsem ostalim: prava izbira gina in tonika

Seveda je ključnega pomena prava izbira gina in seveda tonika, če pijemo gin tonik. A brez skrbi: najboljši gin za priložnost, ki jo že nestrpno pričakujete, smo prav tako že izbrali.

 

Nas neprestano navdušuje škotski Hendricks: popoln za posebne priložnosti. Nikoli ne razočara! Vonj ni preoster, ampak uravnotežen, v okusu pa lahko začutimo podtone kumar, ki mu dajejo svežino.

Sicer pa redne nagrade mednarodnih tekmovanj govorijo same zase. Ne pozabite: za noro dobro mešanico je na prvem mestu izbira gina!


 

Preden začnemo z začimbami za gin, je ključnega pomena še izbira tonika. Ker tonik skoraj neločljivo hodi v paru z ginom, pazite, da boste izbrali pravega! 

 

Ker se dobro zavedamo da hodita z roko v roki, smo pred kratkim prevzeli zastopništvo res hudih tonikov Franklin & Sons, ki so si med seboj tako različni, da so absolutno nepogrešljivi za vse gin večere! V sebi nosijo okuse hibiskusa, limone ali kumare.
 

Najbolj priljubljene začimbe za gin

Za popestritev gina ali gin tonika poznamo številne različice receptov. Gin je suha pijača in nima sladkega okusa, vendar so začimbe za gin tiste, s katerimi lahko prilagodimo okus in aromo po svojih željah.

 

Najprej si poglejmo najpogostejše začimbe za gin. Hitro pobrskajte po vaših poličkah!

 

Timijan

Brinove jagode

Cimetove palčke

Poper: črni, rožnati ali rdeči

Kardamom zrno

 

Če na domačih policah ni tistega, kar bi si želeli, vas vse čaka na enem mestu. Naš paket gin začimb vsebuje še nekatere druge sestavine za popoln gin, ki jih verjetno še nimate doma. Poleg rožnatega popra, brinovih jagod in kardamom zrna vsebuje še nageljnove žbice, zvezdasti janež, vrtnico in hibiskus cvet. Mmm, nam že diši!

 

 

Začimbe za gin kot darilo

Začimbe za gin popolno zaokrožijo darilo za nekoga, ki mu kupujete gin. Vsi ljubitelji bodo zagotovo veseli izkazane pozornosti in skrbno izbranega darila.

 

Gin je vsaj toliko raznovrsten, kot je priložnosti zanj. Naj bo to moški večer, klasično žensko druženje ali kuhanje večerje, ki bo prava izkušnja za vse prisotne: gin je vedno pika na i. Prav tako z njim ne morete zgrešiti, če ste na eno izmed takšnih druženj povabljeni, saj je super darilo.

 

V prihodnjih zapisih bomo razkrili, kateri gin je najboljša izbira glede na vrsto večera, na katerega ste povabljeni ali ga sami pripravljate. Tematsko usmerjena izbira gina je vsekakor ključen del naše gin zgodbe. Komaj čakamo, da jo delimo z vami!

Priljubljeni

Starostna omejitev

Vsebina spletne strani je zaradi ponudbe
alkoholnih pijač namenjena polnoletnim osebam.

KATALOGI